Unes obres obliguen a tallar l'accés sud al centre de Centelles durant un mes i mig

Els treballs al carrer Marqués de Peñaplata es van iniciar la setmana passada | Es recomana fer servir l’entrada per la part nord

El carrer Marqués de Peñaplata, en obres.
El carrer Marqués de Peñaplata, en obres. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:23h

L’entrada sud de Centelles cap al centre urbà, des de la passada setmana i durant un mes i mig, romandrà tallada a causa de les obres al carrer Marqués de Peñaplata, una via neuràlgica que uneix l'estació de ferrocarril i la plaça. Per tal motiu, tothom que hagi d'accedir amb vehicle al nucli del municipi ho ha de fer pel cantó nord de Centelles i la carretera de Sant Feliu de Codines.

Les obres consisteixen en el  buidatge de la part central del carrer, on fins ara hi havia llambordes, i la seva substitució per asfalt. També es portaran a terme les noves canalitzacions de mitja tensió, fibra òptica i recollida d'aigües i sanejament de la zona. I per últim, també està previst realitzar una plataforma elevada i pas de vianants en la confluència amb el carrer Hospital i una altra a davant de la placeta de l''estació. El cost total de les obres és d'uns 62.000 euros que pagarà íntegrament l’Ajuntament.

Tot i l’enrenou, de moment no hi ha hagut problemes greus d'accés per a veïns, comerciants i distribuïdors, segons ha comentat el propi alcalde Miquel Arisa. No obstant, les obres afecten el recorregut de tots els vehicles que hagin d'accedir al centre urbà en la zona compresa entre el Passeig i el Portal i els carrers Jesús, Collsuspina, Nou, plaça Major, Socós i Sant Joan. En aquests casos els vehicles afectats per les obres han de fer una volta suplementària de més d'un quilòmetre i mig.

Per això, és recomanable, si cal anar al centre de Centelles des de la C-17, agafar la sortida  de Centelles Nord i així simplificar al màxim el recorregut. Per a la resta de vehicles que no hagin de transitat pel centre urbà, poden entrar com sempre per Centelles Sud, des de la C-17, i deixar el cotxe al pàrquing de l'Hort dels Comtes i, a peu, traslladar-se al centre en dos minuts.  

El carrer Marqués de Peñaplata és una de les principals artèries del poble que encara mantenia les llambordes, ara ja molt deteriorades, la qual cosa provocava força molèsties de soroll als veïns de la zona.   
 

El carrer Marqués de Peñaplata, en obres. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a