La Generalitat activa 10 programes per millorar l'ocupabilitat dels joves a Osona

Les línies d’actuació de Garantia Juvenil comprenen formació, pràctiques a l’estranger i suport a la recerca de feina, al retorn al sistema educatiu o a l’emprenedoria

Redacció Osona.com
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 8:06h
La directora del Servei d'Ocupació de Catalunya, Olga Campmany, va presentar l'any passat a Vic el programa «La Garantia Juvenil a Catalunya». Foto: Adrià Costa

La Generalitat ha posat en marxa a Osona 10 programes destinats a millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral dels joves, amb diferents línies d’actuació. La iniciativa forma part del programa Garantia Juvenil, que garanteix als joves aturats feina o formació.

Actualment, el nombre de joves d’entre 16 i 29 anys registrats com a aturats a Osona se situa en 1.509, una xifra que ha augmentat en un 21,59% aproximadament des de l’últim trimestre. S’obren, així, més de 223 places per donar l’oportunitat de donar resposta a l’ampli ventall de necessitats dels joves en relació al món laboral.

Aquests 10 programes s’engloben en quatre línies d’actuació: formació professionalitzadora, pràctiques a l'estranger, suport a la recerca de feina o retorn al sistema educatiu i suport a l’emprenedoria.

Els requisits específics per accedir a algun programa de Garantia Juvenil són:

•          Tenir nacionalitat espanyola, ser ciutadà de la Unió Europea o tenir autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.

•          Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.

•          Tenir entre 16 i 29 anys.

•          Estar a l'atur i no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data d’inscripció.

•          No estar estudiant i no haver rebut accions educatives de més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data d’inscripció

•          No estar fent formació ni haver rebut accions formatives de més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data d’inscripció.

Tots els joves que estiguin interessats en accedir als recursos s’han d’inscriure primerament a Garantia Juvenil i complir els requisits esmentats. Per realitzar el procés d’inscripció es pot sol·licitar el suport de la persona impulsora referent de l’Oficina Jove d’Osona/Vicjove al telèfon 93 889 17 67 o a través del correu [email protected]

Finalitzat el procés d’inscripció es portarà a terme una avaluació del perfil del jove i de les seves necessitats i interessos. A partir d’aquí se l'orientarà i se l’informarà dels possibles programes als quals es poden adreçar.
 

Quadre resum amb els programes de Garantia Juvenil (PDF)

Més informació, des d'Osona Jove