Carme Forcadell dóna suport a la comarca del Lluçanès

La presidenta del Parlament visita Prats de Lluçanès, on es reuneix amb alcaldes i entitats

Redacció Osona.com
22 de febrer del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a les 9:31h
Carme Forcadell, a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès
Carme Forcadell, a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès | Aj. Prats

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va realitzar una visita institucional a Prats de Lluçanès el passat divendres, 19 de febrer. La vetllada es va iniciar a l’Ajuntament, amb la rebuda per part de l’alcalde, Isaac Peraire, regidors i d’altres alcaldes de la comarca, entre d’altres personalitats.

Forcadell es va posicionar a favor de la creació de la comarca del Lluçanès i va comprometre’s a enviar una carta a tots els grups parlamentaris per tal que el Parlament doni compliment als acords presos en la moció del 31 d’octubre de 2014.

Després de signar al llibre d’honor, Peraire li va entregar el resultat el procés participatiu sobre la comarca del Lluçanès que es va fer el 26 de juliol, el llibre d’entrevistes a gent del Lluçanès En vida vostra, el llibre de La Trencadansa de Prats de Lluçanès. Perfum de Festa Major i coca i llonganissa local. A la inversa, Forcadell va lliurar al consistori la medalla d’honor del Parlament.

Tot seguit, durant el dinar d’alcaldes dels municipis del Lluçanès amb la presidenta, es va parlar del procés d’oficialitat de la comarca, dels resultats de la consulta del 26 de juliol, i d'algunes necessitats i problemàtiques del territori.

A les 4 de la tarda, a la Sala de Cal Bach, la presidenta del Parlament es va reunir amb membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Lluçanès i la plataforma El Lluçanès és comarca, on es va parlar de la situació del procés d’independència amb els primers, i amb els segons, es va exposar la trajectòria de la reivindicació comarcal.

A les 5 de la tarda, un centenar de persones es va concentrar a l’Espai Social del poble, on Carme Forcadell va oferir la xerrada “Els reptes del Parlament” d’una forma molt amena i que va ser aplaudida per tot el públic.

Un cop acabada la programació oficial, i sense estar previst, la presidenta es va passejar al voltant d’una hora per les botigues de Prats parlant amb la gent dels comerços i vianants.

Recordem que en el procés participatiu del 26 de juliol va guanyar el “sí”, amb un 70,73% de vots a favor i un 26,35% en contra. Per altra banda, el resultat parcial per pobles va donar una sorpresa: en cinc dels 13 municipis es va imposar el “no”.

Aquest resultat feia de mal administrar la gestió de la comarcalitat, tal com va reconèixer la mateixa conselleria de Governació. Finalment, els alcaldes i la Generalitat van decidir posposar qualsevol decisió a l’espera de la constitució del Parlament de Catalunya, sorgit de les eleccions del 27-S i la tramitació durant el nou mandat de la futura llei de governs locals. També cal tenir en compte que qualsevol acord de nova comarca no seria efectiu fins al 2019, ja amb les noves eleccions municipals.
Arxivat a