Els dos equips de l'escola Casals Gràcia de Manlleu guanyen la First Lego League

Els dos primers classificats podran anar a la final estatal que se celebrarà a Girona | La UVic ha tornat a ser un festa de la robòtica, que ha comptat amb més de 400 participants i 1.500 visitants

L'equip 43SA del centre Casals Gràcia de Malleu, primer classificat
L'equip 43SA del centre Casals Gràcia de Malleu, primer classificat | UVic-UCC
Redacció Osona.com
21 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:26h

L'equip 43SA del centre Casals Gràcia de Malleu s’ha proclamat vencedor de la quarta edició del torneig de robòtica First Lego League (FLL) que ha tingut lloc aquest dissabte a Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). El segon classificat ha estat l'equip CG001, del mateix centre, i tots dos podran participar a la final estatal que tindrà lloc a Girona els dies 12 i 13 de març.

La UVic-UCC aposta per l’organització d’aquest esdeveniment -una de les 10 competicions territorials de robòtica que s’organitzen a Catalunya-, en el marc del programa de Promoció del Talent de Facultat de Ciència i Tecnologia. La jornada ha tornat a ser una gran festa que ha aplegat més de 400 participants i uns 1.500 visitants.

Els altres guardonats de la jornada han estat l'equip Innova't Team de Girona, premi JCM-Tech a les Joves promeses; els STM Robotitzats de Vic, premi Casa Tarradellas a l’Emprenedoria; els Oms i de Prat de Manresa, premi ELAUSA al Comportament del robot; els Pescamoons EV3 de Torelló, premi SOME al Disseny mecànic; els Robotex de Santa Coloma (Andorra), premi Seidor a la Programació; els Oms i de Prat de Manresa, premi Calidad Pascual a l’Estratègia i Innovació; els Escoteam de Vic, premi Girbau a la Investigació; els Oms i Robots de Manresa, premi Urbaser a la solució innovadora; els Hexàgon de Vic, premi El 9 Nou a la presentació; els Robogurb de Gurb, premi Isern al Treball en equip; els Le Chris Robots d'Artés, premi Fundació la Farga a la Inspiració; i els Ecolokis d'Encamp (Andorra), premi Ajuntament de Vic a la Cortesia Professional.

Dels 58 equips que han participat en aquesta edició, 36 ho han fet  a la categoria Júnior FLL, que és per a estudiants d’entre 6 i 9 anys. En aquesta categoria els equips no competeixen sinó que presenten davant d’un jurat el projecte de robòtica que han treballat.

La resta, un total de 22 equips formats per joves de 10 a 16 anys,  han competit en la categoria First Lego League, i han hagut de dissenyar, construir i programar un robot que executés unes missions preestablertes, a més de defensar un projecte científic. En aquest sentit l'equip 43SA de Manlleu és el que ha defensat millor el seu projecte científic, titulat Another view of recycling i podrà optar a representar Espanya als Global Innovations Awards.

L’objectiu del torneig FLL és estimular el desenvolupament de diverses habilitats i valors, com el treball en equip, l’emprenedoria, la innovació i la creativitat. Deu dels equips que han participat a la categoria oficial són d’Osona, però també n’hi ha hagut quatre del Bages, quatre d’Andorra, un del Ripollès, un del Vallès Oriental, un del Vallès Occidental i un del Gironès.

El lema proposat per aquest any ha estat “Trash Trek” per a la categoria oficial i “Waste Wise” per a la Júnior FLL, tots dos relacionats amb el reciclatge i les noves formes de gestionar els residus. La jornada ha incorporat també un espai de demostració dels Garrins Metàl·lics, l’equip de robòtica format per estudiants de Mecatrònica de la UVic-UCC que de l’1 al 3 d’abril participaran en el torneig europeu universitari First Tech Challenge a Eindhoven.

El torneig de robòtica First Lego League està organitzat per la UVic-UCC i la Fundació Scientia.