Vic trasllada al conseller d'Empresa la necessitat de tenir la Facultat de Medicina

Jordi Baiget ha visitat per primera vegada l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcaldessa i representats de la Universitat de Vic

Anna Erra i Jordi Baiget, a l'Ajuntament de Vic
Anna Erra i Jordi Baiget, a l'Ajuntament de Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
19 de febrer del 2016
Actualitzat el 23 de febrer a les 12:39h

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, amb Anna Erra, aquest divendres a l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa


El nou conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha visitat avui l’Ajuntament de Vic, on ha estat rebut per l’alcaldessa, Anna Erra; el primer tinent d’alcalde, Josep Arimany; el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), Jordi Montaña; i el director de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró.

La trobada ha servit per intercanviar impressions i coneixements en l’àmbit econòmic i empresarial de la ciutat. A la vegada, i tal com ha afirmat l’alcaldessa de Vic, s’ha exposat la demanada des del territori de poder disposar de la nova Facultat de Medicina el curs 2017/2018. En aquest sentit, el conseller Baiget ha afirmat que des de la Generalitat es posarà tot el seu esforç per tal que aquesta demanda pugui ser possible, tot i que també ha aclarit que caldrà una darrera i final autorització per part del govern espanyol.

D’altra banda, en el transcurs de la reunió també s’ha posat de relleu la funció i tasca que s’està fent des de l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, Creacció.

Una inversió de 14 milions d'euros

El projecte de la Facultat de Medicina està enllestit i només queden pendents alguns tràmits administratius. La UVic-UCC treballa amb les previsions d'obrir el curs 2017-2018.

Els nous estudis tindran la seu a Vic, a l’edifici de Can Baumann, i a Manresa, a la Fundació Universitària del Bages i la seva Clínica Universitària. Segons va explicar fa uns mesos Joan Turró, “el projecte donarà una gran visibilitat a les dues ciutats, no només per l’atracció de talent que implica, sinó també perquè regenerarà el seu teixit econòmic” i suposarà “la creació d’uns tres-cents llocs de treball, directes i indirectes”.

A més, segons Turró, la ubicació a Can Baumann permetrà descentralitzar un dels equipaments emblemàtics de la universitat i distribuir-lo pel nucli urbà, la qual cosa s’emmarca en la línia estratègica d’obrir el centre a la ciutat. Cal tenir en compte que en aquesta zona també s’hi instal·larà el Campus de les Ciències de la Salut.

Tot plegat, suposarà una inversió de prop de 14 milions d’euros: 7,5 per a la Facultat de Medicina, 4,5 per a les Ciències de la Salut i la resta es destinarà a noves instal·lacions dedicades a serveis o recerca, entre d’altres.
 

El conseller Jordi Baiget,  signant el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa
 

Anna Erra, Jordi Baiget i Josep Arimany, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Cost

Arxivat a