La Diputació escollirà un camí municipal d'Osona perquè esdevingui carretera

L’ens supracomarcal presenta als alcaldes de la comarca la diagnosi zonal per determinar quins camins són susceptibles d’integrar-se a la Xarxa local de carreteres

Redacció Osona.com
19 de febrer del 2016
Actualitzat el 22 de febrer a la 13:24h

Presentació del pla, a càrrec de Jordi Fàbrega. Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona va presentar aquest dijous als alcaldes d'Osona la diagnosi zonal per determinar els camins municipals que tenen funcionalitat de carretera i que són susceptibles d'incorporar-se a la Xarxa local de carreteres. En l'acte, celebrat a la seu del Consell Comarcal d'Osona, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va explicar que el treball detalla els actuals camins municipals que tenen funció de carretera pel fet que compleixen, com a mínim, amb un dels vuit criteris que l'actual reglament de carreteres estableix perquè una via sigui considerada carretera. A Osona, s’han detectat una vintena de camins susceptibles d’esdevenir carretera.

Per a que un camí municipal esdevingui carretera i formi part de la Xarxa local de carreteres de la Diputació, caldrà una inversió econòmica considerable per adequar-lo, tant pel que fa al mateix traçat, el ferm, les contencions i la senyalització. Per aquest motiu, el pla preveu que només un dels camins municipals de la comarca esdevingui carretera al llarg d'aquest mandat.

El Pla zonal i la diagnosi de la comarca d'Osona s'enviarà a tots els alcaldes de la comarca, en el que hi figuren els camins del seu terme municipal que podrien passar a ser carretera. A partir d'aquí, el Consell Comarcal serà qui haurà de gestionar i dinamitzar el debat territorial amb els alcaldes perquè, d'entre tots els camins municipals amb funció de carretera, prioritzin i consensuïn els tres camins municipals prioritaris en què caldrà invertir per convertir-los en carretera.

Un cop presentades i consensuades totes les diagnosi zonals comarcals, es farà el Pla zonal de la demarcació de Barcelona que serà aprovat per la Diputació, obrint-se un període per a les al·legacions que puguin haver-hi.

El projecte contempla la realització d'una diagnosi zonal dels camins municipals per cada una de les 12 comarques de la demarcació de Barcelona, amb el compromís que el pla es revisi, com a màxim, cada cinc anys.

Una vegada aprovat el Pla zonal de la Xarxa local de carreteres de la Diputació de Barcelona per la Generalitat de Catalunya, la Diputació avaluarà econòmicament la inversió que s'ha de fer. En aquest sentit, la Diputació es compromet a executar en aquest mandat 2015-2019 un Programa global de transformació de camins municipals en carreteres de tota la demarcació d'acord amb les prioritats marcades pel territori.

Aquest pla contemplarà que, com a mínim, un camí municipal de cada comarca es transformi en carretera i passi a integrar-se a la Xarxa de carreteres locals de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a