La UVic-UCC acull un campionat de robòtica

La quarta edició de la First Lego League comptarà amb més equips que mai

Redacció Osona.com
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:37h
The Santperencs, presentant el seu projecte a la First Lego League
The Santperencs, presentant el seu projecte a la First Lego League | Griselda Castells

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) tornarà a acollir, per quart any consecutiu, la First Lego League (FLL). Aquest dissabte, 20 de febrer, l’Aula Magna de la Universitat es convertirà en la seu d’una de les deu proves territorials del torneig que es fan a Catalunya i acollirà més de  400 participants i 1.500 visitants. Amb un total de 58 equips repartits en dues categories, l’edició 2016 serà la més concorreguda de les quatre que fins ara ha acollit la UVic-UCC.
 
Dels 58 equips que participaran a l’esdeveniment de dissabte, 36 ho faran a la categoria júnior, per a estudiants de Primària d’entre 6 i 9 anys, mentre que la resta, un total de 22 equips formats per joves de 10 a 16 anys de Primària i ESO, es disputaran un bitllet per a la final estatal a la categoria oficial del torneig. El guanyador de la prova a nivell estatal, que es decidirà a Girona els dies 12 i 13 de març, tindrà garantida la presència a l’edició internacional del torneig als Estats Units. Deu dels equips de la categoria oficial vénen d’Osona, però també n’hi haurà quatre del Bages, quatre d’Andorra, un del Ripollès, un del Vallès Oriental, un del Vallès Occidental i un del Gironès.
 
Els participants hauran de dissenyar, construir i programar un robot per tal que executi unes missions preestablertes. L’objectiu de la prova és estimular el desenvolupament de diverses habilitats i valors, com el treball en equip, l’emprenedoria, la innovació i la creativitat. El repte d’aquesta edició, únic per a totes les seus, és “Trash Trek” i pivota entorn del concepte de reciclatge.
 
La jornada incorporarà un espai de demostració dels Garrins Metàl·lics, l’equip de robòtica de la UVic-UCC. Els Garrins, que de l’1 al 3 d’abril participaran en el torneig europeu universitari First Tech Challenge, s’han renovat completament. Els nou nois i noies que composen l’equip s’estrenaran en l’edició d’enguany i estaran dirigits per Carles Sala i Víctor Clavijo, dos antics membres dels Garrins que ara portaran la batuta del grup.
 
El torneig de robòtica FIRST Lego League l’organitza la UVic-UCC i la Fundació Scientia.

----------------
HORARIS

 
A les 09.00h: Inauguració oficial de la competició
A les 09.25h: 1a ronda
A les 10.30h: 2a ronda
A les 11.35h: 3a ronda
A les 12.45h: Lliurament de medalles categoria Júnior FLL
A les 13.30h: Lliurament de medalles i premis FLL
Arxivat a