Cervesa del Montseny amplia instal·lacions i augmenta la producció

L’empresa de Sant Miquel de Balenyà també invertirà 250.000 euros en l'adquisició de maquinària

La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny
La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny | A. Costa
Redacció Osona.com
17 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 18:14h

La fàbrica de la Companyia Cervesera del Montseny. Foto: Adrià Costa


La Companyia Cervesera del Montseny ha iniciat el 2016 amb un ambiciós pla de creixement que ja s'està deixant notar amb la important ampliació de les seves instal·lacions de Sant Miquel de Balenyà. La cervesera ha doblat la superfície de la fàbrica fins els 900m2. Aquesta ampliació permetrà que la companyia treballi d’una manera més eficient, augmentant la capacitat de producció i separant la zona de producció de l'àrea d'envasat. A més, la firma té previst invertir 250.000 euros addicionals en l’adquisició de nous dipòsits fermentadors.

Tot plegat, ha de permetre a Cervesa del Montseny fer front a una creixent demanda de cervesa artesana, un sector que està en ple desenvolupament al nostre país. Les xifres de producció i vendes de la cervesera osonenca així ho demostren i es posicionen en un creixement anual superior al 20%.

L'augment del consum també queda demostrat amb la consolidació de festivals cervesers de referència a Europa com el BBF (Barcelona Beer Festival), que se celebra a principis de març a Les Drassanes de Barcelona i on Cervesa del Montseny hi és present cada any.

Més presència al sector de l'hostaleria

En aquest inici d'any, Cervesa del Montseny ha constatat, a més de l'augment en el consum, que la majoria de vendes de cervesa artesana al nostre país es fan a les grans superfícies, petits cellers i llocs especialitzats, i té menys presència a l'anomenat Canal Horeca (hotels, bars i restaurants). Per això, la cervesera osonenca destinarà part dels seus esforços a créixer en aquest sector, ja que creu que hi ha un gran potencial de millora. Així, a més de seguir buscant distribuïdors especialitzats, presentaran com a novetat la instal·lació d'unes aixetes a bars i restaurants que permeten servir la cervesa artesana més fresca.

La Companyia Cervesera del Montseny està constituïda com una societat limitada laboral i és una empresa pionera a Catalunya en la producció de cervesa artesana. Ocupa vuit persones i destina a l’exportació el 20% de la seva producció.

A Cervesa del Montseny envasen cerveses naturals sense pasteuritzar. Al llarg de l'any n’elaboren fins a 14 varietats: Blat, Malta, Negra, Lupulus, Ecolupulus, Hivernale, Malta Cuvée, Aniversari, Castanya, Mala Vida, Estival, Mala Vida Bourbon, Mala Vida Brandi i Mala Vida Xili.