Demòcrates es constitueix a la Catalunya Central amb David Bosch com a representant

El partit, de caràcter independentista, és una escissió d'Unió Democràtica

Aida Morales
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 18:24h

Comitè regional de Demòcrates de Catalunya. Foto: DC


Demòcrates de Catalunya (DC) ha constituït, aquest cap de setmana, el Comitè Demòcrata de la Catalunya Central. En un acte a Cercs (el Berguedà), DC ha establert les principals bases de treball i les persones que representaran aquest territori en els òrgans interns de la formació. 

Demòcrates es va constituir com a nou partit el passat 11 de novembre. Està liderat per Antoni Castellà i engloba els democristians sobiranistes que van abandonar UDC després de la crisi soferta per aquesta formació el juny passat després de la consulta interna a la militància. El nou partit també ha integrat el Moviment Demòcrata Català (MDC), que va impulsar Josep Maria Vila d’Abadal. Demòcrates es presenta ara a les eleccions del 20-D juntament amb CDC i Reagrupament, sota la marca Democràcia i Llibertat.

Entre els representants de la formació a la Catalunya Central, s'ha escollit l'exalcalde de Vilada, Pere Farré, així com també el que va ser tinent d'alcalde de Manlleu durant 10 anys, David Bosch, i la segona tinent d'alcalde i regidora de Sant Salvador de Guardiola, Anna Llobet. Tots ells, ha remarcat DC en una nota, són “voluntaris” que provenen de diversos àmbits i orígens polítics i socials, i que volen representar una nova manera de fer política. En aquest sentit, afirmen que no tindran militants, i que, en aquest camí, prioritzaran les persones i els seus valors: “Creiem en la dimensió transcendent de la persona i el seu caràcter únic”. 

El nou comitè està format per voluntaris del Berguedà, el Moianès, el Bages i Osona i, segons han informat, té l'objectiu de vetllar pels interessos d'aquesta regió, sobretot, pel que fa a les necessitats, equilibri territorial i igualtat en els drets i oportunitats. Els seus valors, han destacat, són els de l'humanisme amb base “social cristiana i social liberal”, i la seva voluntat és “contribuir a la millora de la qualitat democràtica”. 

L'acte formal de constitució de Demòcrates per Catalunya a la regió de la Catalunya Central serà el proper 5 de març al Castell de Cardona. 
 

Els tres representants de DC a la Catalunya Central, David Bosch, Anna Llobet i Pere Farré. Foto: DC

Arxivat a