El Consell Comarcal inverteix 104.000 euros en senyalitzar 74 camins d'Osona

Els cartells indiquen la limitació de velocitat i d’amplada, entre d’altres informacions

Presentació dels nous senyals
Presentació dels nous senyals | Consell Comarcal d'Osona
Redacció Osona.com
16 de febrer del 2016
Actualitzat el 18 de febrer a les 7:56h

Joan Roca, Manel Romans i Josep M. Masramon, president, vicepresident 2n i conseller de Pla de camins del Consell Comarcal d’Osona respectivament han presentat la nova senyalització dels camins territorials de la comarca. L’acte ha tingut lloc al camí que va des de la carretera BV-4316, de Vic a Santa Eulàlia de Riuprimer, fins l’ermita de Sant Sebastià. També hi han assistit diversos representants de l’empresa Tac Osona, encarregada de dur a terme l’obra de senyalització.

Al llarg dels 74 camins i 344 quilòmetres que conformen la xarxa bàsica del Pla de camins comarcal s’han col·locat 138 cartells d’inici i 54 cartells direccionals, així com 20 cartells de perill de risc per crescudes de riera. L’import d’execució del projecte ha estat de 104.358,33 euros (100.000 euros provenen de la Diputació de Barcelona i els 4.358,33 euros restants de la partida de manteniment de Pla de camins).

Els cartells d’inici de camí inclouen un senyal limitador de velocitat, un limitador d’amplada i un informatiu de respecte cap els usuaris com poden ser vehicles lents, ciclistes, caminants o fins hi tot animals.

Pel que fa als cartells indicatius, únicament s’han col·locat en aquells punts on pot haver-hi dubtes per indicar la continuïtat del camí.

 

Un dels cartells dels camins. Foto: Consell Comarcal d'Osona

Trucades al 112

D’altra banda, el Consell Comarcal d’Osona i el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya han signat un conveni de col·laboració per a la instal·lació en cada un dels senyals d’un punt de cobertura per tal que, en cas d’emergència, es pugui trucar al 112.

En cada senyal s’ha col·locat un cartell que indica “PUNT DE COBERTURA 112 EMERGÈNCIES” i un número de matrícula per tal que el ciutadà que necessiti contactar amb els serveis d’emergència no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquest senyal estan introduïdes a la cartografia del 112. Per tant, quan la persona truqui al telèfon d’emergències 112 i indiqui la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergència sabran on es troba.
Arxivat a