Lluís Soler recitarà el «Canigó» de Verdaguer a Folgueroles

Òmnium i la fundació Jacint Verdaguer commemoren els 130 anys del poema

Redacció Osona.com
16 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:19h
Lluís Soler
Lluís Soler | TAG

Foto de presentació de l'obra dedicada a Canigó. Foto: TAG

Òmnium Cultural d’Osona i la fundació Jacint Verdaguer celebren els 130 anys de la publicació de Canigó, amb la posada en escena del poema per Lluís Soler, un dels millors  mestres en prosòdia del país. El recital "Lluís Soler diu: Canigó de Jacint Verdaguer" es podrà veure aquest divendres, 19 de febrer, a les 20:30 hores, a l'església parroquial de Folgueroles.

Folgueroles serà l’escenari escollit per l’actor manlleuenc per tornar a “dir” el poema Canigó que sempre l’acompanya i del qual ell mateix n’ha fet l’adaptació per portar-lo als escenaris.

El Canigó de Jacint Verdaguer, a mig camí de la història i la llegenda, canta l’origen de la nació catalana. És un poema que expressa un passat comú d’un territori, sense fronteres, format per gent d’una mateixa llengua, la llengua que ens uneix a banda i banda del Canigó.

És una obra literària fundacional, un cant a la pàtria, que s’ha transmès de generació en generació i forma part de l’imaginari col·lectiu de tots els catalans.

L’entrada al recital és gratuïta, però per assegurar l’aforament cal fer reserva prèvia. Llocs de recollida: Casa Museu Verdaguer de Folgueroles i seu d’Òmnium Cultural d’Osona.
 

Lluís Soler representant l'obra "Canigó". Foto: David Ruano/TNC