Tona, un gran Carnaval familiar

La festa només concentra set colles, però amb unes cinc-centes persones disfressades | L’AMPA de l’escola Era de Dalt guanya el concurs, amb una reproducció del poblat d'Astèrix

La colla dels Astèrix de l'Era de Dalt
La colla dels Astèrix de l'Era de Dalt | Adrià Costa
Toni Carrasco
15 de febrer del 2016
Actualitzat el 16 de febrer a les 6:38h

La colla dels Astèrix, de l'Era de Dalt de Tona. Foto: Adrià Costa


La rua del Carnaval de Tona, amb un total de cinc-centes persones disfressades, ha sortit a quarts de 7 de la tarda de l’esplanada de La Canal, aquest diumenge, 14 de febrer. La pluja, amb només quatre gotes esporàdiques, ha respectat el nou recorregut de la comitiva, a través del carrer Major i Barcelona, fins a l'arribada de nou de totes les colles al costat de la sala de La Canal.  El nou traçat no ha acabat de fer el pes als participants ja que es passa per algun punt molt estret i més d’una carrossa ha tingut problemes.

La rua només comptava amb set colles, totes del mateix poble, però molt nombroses. El Carnaval de Tona és molt local, familiar i amb grans grups de comparses entre les que hi ha molta quitxalla.

 

Mapa del Carnaval de Tona, amb el nou recorregut. Foto: Policia Local de Tona

El veredicte s'ha fet públic una mica abans de les nou del vespre, en el transcurs del ball de Carnaval a la sala de La Canal. Els guanyadors han estat la colla de l’AMPA de l’escola Era de Dalt de Tona, amb Era d'Astèrix, una carrossa molt treballada que reproduïa el famós poblat dels gals, amb druida inclòs. Aquesta colla, per primera vegada en la seva història, es va traslladar dissabte a un altre Carnaval de la comarca, en concret al de Balenyà, on va guanyar el tercer premi.

El segon lloc ha estat per a l’AMPA de la escola Vedruna, que anaven disfressats de Peter Pan amb tots els seus personatges, com Wendy, Capità Garfio i Campanilla. Aquestes dues colles estaven formades per més de dos-cents participants cadascuna. El tercer lloc ha estat per a al grup que anava disfressat de Cargols, de l’escola bressol Pa amb xocolata.

El jurat ha considerat oportú també  atorgar una menció a la colla Pepa Piguitxis, formada pels nens i nenes de l'esplai local Güitx-Güitxi i que anaven disfressats de Pepa Pig. I una altra menció a un petit grup de tonencs, Star Wars, amb un magnífic coet i una acurada ambientació i disfresses.
 

Recull de galeries de fotos del Carnaval de Tona

Recull de galeries de fotos del Carnestoltes a Osona 


La colla de l'escola Vedruna. Foto: Adrià Costa

Arxivat a