Vint colles participen en un Carnaval de Taradell cada cop més jove

En Peyu fa el pregó d’una rua amb gairebé mil persones | Els Troneres guanyen la modalitat de carrosses | Una colla boliviana dóna la nota de color

Tres noies del Carnaval de Taradell
Tres noies del Carnaval de Taradell | Joan Parera
Toni Carrasco
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:45h

Carnaval de Taradell. Foto: Joan Parera


Més de 800 participants, repartits en 16 carrosses i quatre comparses, han pres part aquest dissabte, 13 de febrer, en una de les rues més multitudinàries del Carnaval de Taradell.

L'inici de la rua  ha començat sobre dos quarts de vuit, un cop el pregoner d'enguany, el popular humorista i locutor Peyu, ha sermonejat els taradellencs amb els seu estil propi i personal, barreja del més pur humor clàssic català amb tocs d'actualitat, sarcasme, ironia i un pèl de fina mala llet.

Els guanyadors en la modalitat de carrosses han estat la colla de Taradell i Centelles Els Troneres, amb Entre ballarines i soldats, l'arlequí l'ha ben cardat. Soldadet de plom 2.16. Aquesta mateixa colla també va ser premiada la setmana passada al Carnaval de Torelló en la modalitat de carrosses B, amb un tercer premi. El segon lloc ha estat per als taradellencs Peti qui Peti, amb una molt ben resolta i original carrossa i disfressa anomenada Brindarem amb vi per seguir fent camí. I en tercer lloc ha quedat la colla de Santa Eugènia de Berga Carnaseb, amb un enorme vaixell pirata sota el títol Be water SEB6.
 

Carnaval de Taradell. Foto: Joan Parera


De les quatre comparses que hi han participat la guanyadora ha estat la colla Birratins. amb  l’original disfressa Aquí qui hi ha?, d'inspectors Gadget. També ha lluït i s'ha pogut veure, entre d'altres, una original carrossa i comparsa molt ben il·luminada amb leds blaus sota el nom Emmedusats. I també una colla de més de quaranta bolivians anomenats Morenada Central Comunidad Cocanis Vic-Barcelona que, amb el seu vestuari típic i característic i els seus ball tradicionals de carnavals clàssics com el d’Oruro, han donat molt color, vistositat, originalitat i riquesa a una rua ja consolidada.  

El jurat estava format per la tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Taradell, Berta Vaquer; un representant del Carnaval de Torelló, Christian López; un altre del Carnaval de Sitges, Jordi Cubillos; un del Carnaval de Centelles, Toni Carrasco, i en Peyu. El mateix pregoner ha fet públic el veredicte durant el sopar de colles al centre cultural Costa i Font.

Una multitud d’adolescents

El Carnaval de Taradell es caracteritza perquè, a més de les carrosses i comparses inscrites a la rua, centenars de persones, la majoria adolescents (o preadoslescents) del poble i de tota la comarca, es disfressen pel seu compte i s’afegeixen a la cercavila. En aquesta ocasió no ha estat una excepció.
 

Recull de galeries de fotos del Carnaval de Taradell

Recull de galeries de fotos del Carnestoltes a Osona  

 

Una de les comparses. Foto: Joan Parera

Arxivat a