Roda de Ter viu un dels Carnavals més multitudinaris dels últims anys

Un total de 24 colles participen a la rua: 15 carrosses i nou comparses | Llistat de guanyadors

Una espectacular disfressa del Carnaval de Roda de Ter, aquest dissabte.
Una espectacular disfressa del Carnaval de Roda de Ter, aquest dissabte. | J.M. Montaner
Toni Carrasco
14 de febrer del 2016
Actualitzat el 15 de febrer a les 7:45h

Una espectacular disfressa del Carnaval de Roda de Ter, aquest dissabte. Foto: Josep M. Montaner


La rua, l'acte més multitudinari del Carnaval de Roda de Ter, ha recorregut aquest dissabte, 13 de febrer, els carrers del poble. Hi han pres part 24 colles: 15 carrosses i nou comparses inscrites a la sortida (tot i que de comparses sense inscriure n’han desfilat moltes més). Ha estat una de les rues més grans dels últims anys.

Les tres carrosses guanyadores han estat: la més original, Ens tenen marejats; la més animada, Els animals de Roda; i la més treballada, Rodats i enfonsats. En comparses, la més original ha estat Els Emotis; la més animada, Ice Age; i la més treballada, Rodaval.

Aquest any la carrossa del rei i la reina de Carnestoltes ha estat realitzada per la colla de la Fonda, una colla històrica i veterana de les que sempre han participat i participen al Carnaval de Roda.
 

El Carnaval de Roda de Ter, aquest dissabte. Foto: Josep M. Montaner
 

El Carnaval de Roda de Ter, aquest dissabte. Foto: Josep M. Montaner


El Carnestoltes de Roda de Ter ja es va encetar aquest divendres, 12 de febrer, amb la tradicional baixada de carretons pels carrers del poble. Les andròmines que hi van participar ho van fer en dues categories per edats: la categoria júnior per als menors de 15 anys, amb vuit carretons que hi van prendre part; i la sènior per a la resta d'edats a partir de 15 anys, amb vuit carretons participants, tres del quals eren de Roda i els altres cinc de Mataró i Santa Perpètua de la Moguda.

En la categoria júnior va guanyar com a carretó més ràpid l'anomenat El Petit; el més original fou Teiona's Flowers, i el segon més original, Mega Pedo. En la sènior, el carretó més ràpid guanyador fou Troner 2 i el més original, Cau Rató; i el més accidentat, El Gran. Tota la jornada es va desenvolupar sense cap incident destacable i amb molta participació i animació del públic present.
 

Recull de galeries de fotos del Carnaval de Roda de Ter

Recull de galeries de fotos del Carnestoltes a Osona

 

El Carnaval de Roda de Ter, aquest dissabte. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a