Manlleu finalitza els treballs de millora dels horts de la Coma

La zona inclou 30 parcel·les de cultiu ecològic, destinades a finalitats socials

Els horts de la Coma, arreglats
Els horts de la Coma, arreglats | Aj. Manlleu
Redacció Osona.com
10 de febrer del 2016
Actualitzat a les 7:53h

L’Ajuntament de Manlleu ha finalitzat aquesta setmana els treballs de millora fets als horts de la Coma. Aquesta zona municipal d’horta es va posar en funcionament l’abril de 2014 i inclou 30 parcel·les per al cultiu ecològic, majoritàriament destinades a finalitats socials. S’han anivellat algunes parcel·les i posat grava als camins principals, així com a la zona enjardinada.

 
Les actuacions han inclòs els camins. Foto: Ajuntament de Manlleu
El terreny era un solar desocupat i es va reconvertir a horta amb una mínima inversió. La terra més superficial és molt argilosa i durant els primers mesos es va aportar terra de més qualitat a les parcel·les per facilitar-ne el conreu. Als camins no s’hi va intervenir i quedaven inundats encara que plogués poc, essent del tot intransitables. Això també succeïa a la zona enjardinada.

Per solucionar tota aquesta problemàtica s’hi ha fet una actuació global de millora consistent a anivellar algunes parcel·les, repassar el traç dels camins principals i posar 5 centímetres de grava tant a aquests camins com a la zona enjardinada, on hi ha els compostadors i la caseta d’eines. En aquesta zona s’hi ha construït també un pou de grava perquè concentri tota l’aigua de pluja del sector.
 
Arxivat a