Manlleu finalitza els treballs de millora dels horts de la Coma

La zona inclou 30 parcel·les de cultiu ecològic, destinades a finalitats socials

per Redacció Osona.com , 10 de febrer de 2016 a les 07:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els horts de la Coma de Manlleu, arreglats. Foto: Ajuntament de Manlleu


L’Ajuntament de Manlleu ha finalitzat aquesta setmana els treballs de millora fets als horts de la Coma. Aquesta zona municipal d’horta es va posar en funcionament l’abril de 2014 i inclou 30 parcel·les per al cultiu ecològic, majoritàriament destinades a finalitats socials. S’han anivellat algunes parcel·les i posat grava als camins principals, així com a la zona enjardinada.


 
Les actuacions han inclòs els camins. Foto: Ajuntament de Manlleu
El terreny era un solar desocupat i es va reconvertir a horta amb una mínima inversió. La terra més superficial és molt argilosa i durant els primers mesos es va aportar terra de més qualitat a les parcel·les per facilitar-ne el conreu. Als camins no s’hi va intervenir i quedaven inundats encara que plogués poc, essent del tot intransitables. Això també succeïa a la zona enjardinada.

Per solucionar tota aquesta problemàtica s’hi ha fet una actuació global de millora consistent a anivellar algunes parcel·les, repassar el traç dels camins principals i posar 5 centímetres de grava tant a aquests camins com a la zona enjardinada, on hi ha els compostadors i la caseta d’eines. En aquesta zona s’hi ha construït també un pou de grava perquè concentri tota l’aigua de pluja del sector.

 

 

Participació