FOTOS Un multitudinari Pullassu obre la disbauxa al Carnaval de Torelló

Arrenquen els dies àlgids del Carnaval de Terra Endins, que culminarà dissabte amb una rua de gairebé 3.000 persones | Divendres, les Senyoretes i els Homenots escalfaran l'ambient

La festa del Pullassu, aquest dijous
La festa del Pullassu, aquest dijous | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:03h

La festa del Pullassu ha concentrat centenars de joves. Foto: José M. Gutiérrez

 
En Margalef és el fill bastard del rei Carnestoltes. L'astut Xapot el Bruixot intenta enredar-lo per tallar-li el penis, i així poder menjar botifarra i assaborir un beuratge "màgic" per sopar durant el Dijous Llarder. Amb aquest argument lúdico-festiu-sexual, la festa del Pullassu ha donat el tret de sortida a tres dies de celebracions amb motiu del Carnaval de Terra Endins, que se celebra aquests dies a Torelló.

Confeti, música i joves disfressats amb ganes de passar-ho bé han marcat una vetllada que ha omplert una plaça Vella que s'ha fet petita, després d'una cercavila pel casc antic, i on un ritual fàl·lic ha fet embogir els assistents.
 

Un participant a la festa del Pullassu 2016. Foto: José M. Gutiérrez

Entre les novetats d'enguany del Pullassu, destacaven  els carros pintats que acompanyaven els personatges de la festa, en Margalef, en Xapot el Bruixot, la Fortiana la Marrana, la Guita Tita i els centenars de sequaços pels carrers dels municipis. El més important, el que trasllada el confeti, s'ha guarnit amb els colors que representen cadascun dels quatre carnavals més importants del país: el blanc pel semen de la Guita Tita de Torelló, el vermell per la sang d'una verge de Sitges, el groc pel pixum de la burra de Solsona i el verd per l'empatxada de caramels de Solsona. La mateixa simbologia que els quatre capgrossos que ballen per elaborar l'apòzema màgica.

El Carnaval de Torelló continua, amb els dies més àlgids de la programació. Aquest divendres serà el torn de les Senyoretes i Homenots, i demà dissabte, el de l'esperada rua. Tres dies de festa que reuniran més de 60.000 persones a la població osonenca.
 

La festa del Pullassu de Torelló, aquest dijous. Foto: José M. Gutiérrez
 

La festa del Pullassu, aquest dijous. Foto: José M. GutiérrezL


La passarel·la de les Senyoretes i els Homenots
 
Aquest divendres serà el torn de l’esbojarrada festa de les Senyoretes i els Homenots, una de les propostes més particulars del Carnaval de Terra Endins, on molts homes i dones del poble i de la comarca es vesteixen del sexe contrari per una nit. La festa arriba enguany a la 32a edició.

La gresca començarà, com sempre, amb una rua (concentració a la plaça Germà Donat), i continuarà amb la tradicional passarel·la a la plaça Nova. La temàtica d’aquesta any, amb la que s’ambientarà la plaça, la carrossa i la passarel·la, és la de Bollywood, la potent indústria cinematogràfica de l’Índia.
 

Desfilada de Senyoretes i Homenots al Carnaval de Terra Endins. Foto: Adrià Costa


Així ho anuncien els organitzadors: “La ruta pels temples més majestuosos del municipi i amb un final de festa a la plaça Nova Delhi amb sessions de dansa del ventre a càrrec de les Senyoretes més sensuals i de demostracions d’encantadors de serps per part dels Homenots més hàbils. Som-hi, tots cap a l’Índia-pendència!”

Una rua multitudinària

La Gran Rua, que se celebra dissabte, és la màxima expressió de la rauxa i és el veritable símbol del Carnaval de Terra Endins. El recorregut començarà a les 6 de la tarda, a l’Avinguda Montserrat, i finalitzarà prop de mitjanit, a la plaça Joanot Martorell. Després, la festa seguirà a la zona esportiva municipal amb música de tot tipus fins a la matinada.

Enguany, hi participaran 22 carrosses i comparses, amb un total de 2.725 persones registrades, on no hi faltaran les referències a l'actualitat, sobretot al procés sobiranista català o a pel·lícules de moda, com Star Wars. Unes carrosses que són veritables obres d’art, en les quals la gent de Torelló i rodalies hi comença a treballar quan acaba l’estiu.
 

Més informació, des del web del Carnaval de Terra Endins

Dossier del Carnaval de Terra Endins (PDF)

Recull de fotos del Carnaval de Terra Endins

Recull de fotos del Carnaval a Osona


La rua del Carnaval de Terra Endins. Foto: Adrià Costa

Arxivat a