Vic celebra el Dijous Llarder a la plaça Major

Els cuiners d'Osona Cuina rosteixen els porcs en una gran brasa

Dijous Llarder a la plaça Major de Vic
Dijous Llarder a la plaça Major de Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
04 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:05h

Els cuiners d'Osona Cuina tornen a portar el Dijous Llarder a la plaça de Vic. Foto: Adrià Costa


El col·lectiu Osona Cuina ha celebrat aquest dijous, 4 de febrer, una nova edició del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, on els xefs han reivindicat l’esperit d’aquesta jornada tan catalana amb el seu particular homenatge al porc com a producte més destacat del territori. Fred, però dia assolellat. Molta afluència de públic, sobretot al migdia.

En el decurs d’aquesta jornada de caire popular i festiu, els cuiners del col·lectiu han elaborat al moment entrepans amb el porc i els seus derivats com a protagonistes. La cita va arrencar ahir a la nit amb el rostit de peces senceres de l’animal en una gran brasa situada al mig de la plaça, que ha estat novament el punt de trobada d’una convocatòria tradicional oberta a tothom. Les elaboracions s'han servit de 9 del matí a 4 de la tarda, quan els porcs ja estaven a punt per degustar-los. Durant el matí també s'ha fet un curs d'embotir botifarres als alumnes d'una escola de la ciutat.
 

Els cuiners d'Osona Cuina tornen a portar el Dijous Llarder a la plaça de Vic. Foto: Adrià Costa


L’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració d’Estrella Damm, així com la reconeguda marca del sector carni Ral d’Avinyó, que ha estat l’encarregada de proporcionar el producte principal d’aquesta festa popular. El porc ral d’Avinyó és una raça poc coneguda i recuperada en els últims anys, però molt preuada gràcies a la seva carn de textura tendra i sabor tradicional.

Osona Cuina

Osona Cuina és un col·lectiu de 20 restaurants repartits per la comarca d’Osona, amb més de 15 anys d’història i un referent en la promoció de la gastronomia del territori.

Entre les activitats que porta a terme destaca l’organització del Dijous Llarder de Vic, una festa molt popular que ha convertit l’entrepà de porc rostit en tota una tradició; i els sopars gastronòmics centrats en els productes estrella d’aquesta comarca: el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra.
 

Recull de galeries de fotos del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic

 

Els cuiners d'Osona Cuina tornen a portar el Dijous Llarder a la plaça de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a