Osona Cuina porta el Dijous Llarder a la plaça Major de Vic

El col·lectiu gastronòmic rostirà els porcs en una gran brasa i durant tota la nit de dimecres

Redacció Osona.com
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:59h
Nandu Jubany, preparant els porcs rostits, l'any passat
Nandu Jubany, preparant els porcs rostits, l'any passat | Adrià Costa

Nandu Jubany, preparant els porcs rostits, l'any passat. Foto: Adrià Costa


El col·lectiu Osona Cuina celebra aquest dijous, 4 de febrer, una nova edició del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, on els xefs reivindicaran l’esperit d’aquesta jornada tan catalana amb el seu particular homenatge al porc com a producte més destacat del territori.

En el decurs d’aquesta jornada de caire popular i festiu, els cuiners del col·lectiu elaboraran al moment entrepans amb el porc i els seus derivats com a protagonistes. La cita arrenca la nit precedent amb el rostit de peces senceres de l’animal en una gran brasa situada al mig de la plaça, que és novament el punt de trobada d’una convocatòria tradicional oberta a tothom. Les elaboracions se serviran de 9 del matí a 4 de la tarda, quan els porcs ja estaran a punt per degustar-los. Durant el matí també es farà un curs d'embotir botifarres als alumnes d'una escola de la ciutat.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració d’Estrella Damm, així com la reconeguda marca del sector carni Ral d’Avinyó, que serà l’encarregada de proporcionar el producte principal d’aquesta festa popular. El porc ral d’Avinyó és una raça poc coneguda i recuperada en els últims anys, però molt preuada gràcies a la seva carn de textura tendra i sabor tradicional.

Osona Cuina

Osona Cuina és un col·lectiu de 20 restaurants repartits per la comarca d’Osona, amb més de 15 anys d’història i un referent en la promoció de la gastronomia del territori.

Entre les activitats que porta a terme destaca l’organització del Dijous Llarder de Vic, una festa molt popular que ha convertit l’entrepà de porc rostit en tota una tradició; i els sopars gastronòmics centrats en els productes estrella d’aquesta comarca: el porc, la tòfona, les patates del bufet i les mongetes del Collsacabra.
 

Recull de galeries de fotos del Dijous Llarder a la plaça Major de Vic

Arxivat a