Santiago Giraldo presenta a Vic el llibre «Més enllà de Twitter»

L’acte, aquest dijous, comptarà amb la presència de Josep M. Reniu i Josep Comajoan

Redacció Osona.com
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:04h
El professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Santiago Giraldo, presenta dijous vinent, 4 de febrer, a Vic el llibre Més enllà de Twitter. De l’expressió indignada a l’acció política, editat per Eumo Editorial. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda a la llibreria Muntanya de Llibres i comptarà amb la participació del politòleg Josep Maria Reniu i del periodista Josep Comajoan. Giraldo conversarà amb ells dos en un col·loqui obert sobre el paper que juguen les xarxes socials en la vertebració dels moviments de reivindicació col·lectiva.
 
Més enllà de Twitter reflexiona sobre l’abast i el sentit dels moviments socials a partir de l’estudi de sis casos rellevants: el 15-M i les seves rèpliques als Estats Units i al Regne Unit, la revolució egípcia, el moviment zapatista a Mèxic i la PAH a Barcelona. Giraldo es pregunta què se n’ha fet d’aquestes expressions polítiques cinc anys després de la seva eclosió i analitza el rol que han jugat les xarxes socials en l’articulació de les accions de protesta organitzades.
 
Giraldo va presentar públicament Més enllà de Twitter a Barcelona el passat 24 de novembre en un acte en què van participar l’economista Arcadi Oliveras, que ha escrit el pròleg del llibre, i l’exdiputat del Parlament de Catalunya per la CUP, David Fernández. Un mes després, l’obra es va donar a conèixer a Llinars del Vallès i ara arriba a Vic.
Arxivat a