CCOO reclama uns ingressos mínims de 426 euros per a les persones en situació de pobresa

La recollida massiva de signatures per a la ILP arriba a Manlleu i Vic

Recollida de signatures a Vic, aquest dimarts
Recollida de signatures a Vic, aquest dimarts | Osona.com
Redacció Osona.com
02 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:52h

Comissions Obreres (CCOO) es impulsora d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la creació d’una prestació d’ingressos mínims. Es demana una prestació econòmica vinculada a la Seguretat Social que asseguri ingressos mínims a les famílies en situació d’emergència social a la que puguin optar les persones d’entre 18 i 65 anys amb ingressos inferiors mensuals a 486,45 euros. Aquesta prestació hauria d’estar dotada, segons el sindicat, amb una quantitat de 426 euros al mes.

La data límit per a recollir les signatures finalitza el proper divendres, 5 de febrer. Per aquest motiu, CCOO ha impulsat avui una recollida massiva de firmes a diversos indrets del país. A Osona, s’han instal·lat dos estands: al mercat setmanal de Vic, de 10 del matí a 12 del migdia; i a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, de 5 a 7 de la tarda.

“Aquesta prestació és necessària degut a l’alt índex persistent d’atur i a la alta taxa de precarietat laboral.  Actualment la taxa de desprotecció, persones que no tenen ni feina ni cap prestació supera el 45% dels aturats. S'hi ha d'afegir que es tractaria d’una prestació complementària a la Renda Garantida demandada a la Generalitat de Catalunya”, expliquen des de CCOO.
 

Més informació sobre la ILP

Arxivat a