El bus exprés.cat incrementa un 10% la xifra de passatgers de Vic a Barcelona

La línia, amb més prestacions i freqüències, ha transportat 183.131 viatgers des de l'agost passat

El nou model de bus exprés.cat que uneix Vic i Barcelona
El nou model de bus exprés.cat que uneix Vic i Barcelona | Adrià Costa
Redacció Osona.com
29 de gener del 2016
Actualitzat a la 13:14h

Un bus de la línia e12 a l'estació de busos de Vic. Foto: Adrià Costa

 

La xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat que desplega el Departament de Territori i Sostenibilitat ha transportat l’any 2015 un total de 10.259.179 viatgers, el que suposa gairebé doblar les xifres de 2014, quan el nombre d’usuaris va ser de 5,4 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. Concretament, l’any passat en van entrar en funcionament vuit, que s’afegien a les 15 que ja donen servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests 23 corredors l’any 2015 ha estat del 5,3%.

 
Una d’aquestes línies noves és la de Barcelona-Vic, que es va iniciar l’agost de l’any passat i està gestionada per l'empresa Sagalés. Durant els cinc mesos de funcionament del servei s’han transportat 183.131 viatgers, la qual cosa representa un increment del 10% respecte del mateix període de 2014.

El servei d'autobús de la xarxa exprés.cat que enllaça Vic i Barcelona conté més freqüències que en els serveis tradicionals anteriors. Així, dissabtes, diumenges i festius es va triplicar l'oferta, amb vuit nous trajectes diaris, que se sumaven als existents, i per altra banda, es va doblar el nombre de connexions de dilluns a divendres.

Segons del departament de Territori i Sostenibilitat, l'actuació suposa una aposta decidida de la Generalitat pel bus exprés com a mitjà de transport públic eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments.

La xarxa exprés.cat també incorpora altres millores, com la informació als usuaris. En aquest sentit, estava previst instal·lar progressivament dos nous panells d'informació en temps real a l'estació de busos de Vic, una a l'interior i l'altra a l'andana. L'exprés de Vic també té wifi i premsa gratuïta a bord.

Recorregut que fa el nou servei de bus entre Vic i Barcelona. Foto: ACN

Arxivat a