Un col·lectiu feminista també carrega contra el cartell de la fira Casar-se a Osona

Adona’t Vic considera que la fotografia “perpetua els rols masclistes de l’home vers la dona”

Cartell de la fira Casar-se a Osona
Cartell de la fira Casar-se a Osona
Redacció Osona.com
28 de gener del 2016
Actualitzat a les 9:48h
La polèmica sobre el cartell de la fira Casar-se a Osona, que se celebra aquest cap de setmana a Vic, lluny d’apaivagar-se, continua més viva que mai i ja ha saltat fins i tot als mitjans de comunicació d’àmbit nacional. El darrer en apuntar-se al debat ha estat el col·lectiu feminista Adona’t Vic. L’entitat ha mostrat el seu rebuig i ha criticat el “tractament masclista que fa de la dona”.

La caixa dels trons la va destapar Capgirem Vic, que va titllar el cartell d’ofensiu i sexista. La formació, a l’oposició de l’Ajuntament de Vic, va instar l’alcaldessa, Anna Erra, i el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, a pronunciar-se sobre el cas, cosa que no han fet.

Sí que ho ha fet, en canvi, l’organització de la fira que, en dues piulades a Twitter, diu que s’ha triat “una imatge divertida, diferent , original i 'gamberra’, mai ofensiva.”. També apunta que l’empresa, Diverta Group, és “l’única responsable” del cartell i que l’Ajuntament no hi té res a veure.

No és del mateix parer el col·lectiu Adona’t Vic: “Entenem que, i a pesar de que la promotora de la fira és una empresa privada, l’Ajuntament de Vic, qui participa de l’esdeveniment, no hauria d’haver permès la seva difusió pel seu contingut masclista, i per la feina que està fent en defensa dels drets de la dona”. I afegeix: “La fotografia de la fira insisteix en perpetuar rols masclistes de l’home vers la dona i el seu cos i aporta un missatge implícit de dominació que entenem s’han de superar per tal d’arribar a la veritable igualtat de gènere”.

La fira Casar-se a Osona se celebrarà aquest cap de setmana, del 29 al 31 de gener, al Sucre de Vic. La quarta edició del certamen tindrà 86 expositors, amb totes les ofertes vinculades al sector. Així, els visitants podran trobar estands amb agències de viatges, hotels, restaurants, música en directe, joies o fotografia, entre d’altres possibilitats.
 

Programació de Casar-se a Osona

Recull de galeries de fotos de la fira Casar-se a Osona

Arxivat a