La nova consellera d'Agricultura presidirà la 2a Mostra de Tòfona

La vetllada es farà dissabte a Vic i comptarà amb el cuiner Nandu Jubany

Toni Carrasco
28 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:35h
Meritxell Serret, nova consellera
Meritxell Serret, nova consellera
L’edifici del Sucre de Vic acollirà durant tot el matí d’aquest dissabte, 30 de gener, la segona edició de la  Mostra de Tòfona Silvestre a Osona, organitzada per la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell Empresarial d’Osona. L'acte estarà presidit per Meritxell Serret, la nova consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i comptarà amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra. La vetllada tornarà a estar presentada per la periodista Helena Garcia Melero.

La presentació es farà a dos quarts d’11 del matí i anirà a càrrec de Josep Puigdollers, president de  la Llotja de Contractació i Mercat en Orígen de Vic, i la mateixa consellera. Llavors, es podrà seguir la ponència “Gestió forestal per a la conservació, aprofitament i preservació de la tòfona silvestre”, a càrrec de Sergi Garcia, investigador associat del Centre Estudis Ambientals del Mediterrani; Josep Alhama, secretari de la Associació de Tofonaires d’Osona i Berguedà; i Jordi Ardenuy, membre de la taula de preus de la tòfona a la Llotja de Contractació de Vic.

A dos quarts d'una està prevista la xerrada gastronòmica “El món de la tòfona i la nostra experiència”, a càrrec del cuiner amb una estrella Michelin Nandu Jubany. L'acte acabarà amb una degustació.

I sobre la una del migdia, membres del col·lectiu Osona Cuina faran una degustació i diversos maridatges amb tòfona negra. La mostra marcarà l'inici de les Jornades gastronòmiques de la tòfona d’Osona, que tindran lloc del 30 de gener al 14 de febrer, i on es podran degustar menús amb tòfona a diferents restaurants de tota la comarca.

La jornada també inclourà una mostra de productes amb tòfona amb una desena d'expositors comercials de productes gastronòmics. I tot l'acte serà retransmès en directe pel programa “La Primera Pedra” de RAC1, del conegut presentador Jordi Margarit.

Al llarg del matí, l'empresari manlleuenc Francesc Altarriba presentarà i oferirà degustacions amb la combinació de pa, tòfona i oli d'oliva verge en forma de mini panet. Altarriba, que defensa la figura del pannier en la restauració i la cuina, ha creat i dirigeix també un taller gastronòmic del pa, únic al país.
 

Programa d'actes (PDF)


Nandu Jubany i Helena Garcia Melero, l'any passat a la mostra. Foto: Toni Carrasco
Arxivat a