28
de gener
del
2016
Actualitzat
a les
12:35h
L’edifici del Sucre de Vic acollirà durant tot el matí d’aquest dissabte, 30 de gener, la segona edició de la Mostra de Tòfona Silvestre a Osona, organitzada per la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell Empresarial d’Osona. L'acte estarà presidit per Meritxell Serret, la nova consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i comptarà amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra. La vetllada tornarà a estar presentada per la periodista Helena Garcia Melero.
La presentació es farà a dos quarts d’11 del matí i anirà a càrrec de Josep Puigdollers, president de la Llotja de Contractació i Mercat en Orígen de Vic, i la mateixa consellera. Llavors, es podrà seguir la ponència “Gestió forestal per a la conservació, aprofitament i preservació de la tòfona silvestre”, a càrrec de Sergi Garcia, investigador associat del Centre Estudis Ambientals del Mediterrani; Josep Alhama, secretari de la Associació de Tofonaires d’Osona i Berguedà; i Jordi Ardenuy, membre de la taula de preus de la tòfona a la Llotja de Contractació de Vic.
A dos quarts d'una està prevista la xerrada gastronòmica “El món de la tòfona i la nostra experiència”, a càrrec del cuiner amb una estrella Michelin Nandu Jubany. L'acte acabarà amb una degustació.
I sobre la una del migdia, membres del col·lectiu Osona Cuina faran una degustació i diversos maridatges amb tòfona negra. La mostra marcarà l'inici de les Jornades gastronòmiques de la tòfona d’Osona, que tindran lloc del 30 de gener al 14 de febrer, i on es podran degustar menús amb tòfona a diferents restaurants de tota la comarca.
La jornada també inclourà una mostra de productes amb tòfona amb una desena d'expositors comercials de productes gastronòmics. I tot l'acte serà retransmès en directe pel programa “La Primera Pedra” de RAC1, del conegut presentador Jordi Margarit.
Al llarg del matí, l'empresari manlleuenc Francesc Altarriba presentarà i oferirà degustacions amb la combinació de pa, tòfona i oli d'oliva verge en forma de mini panet. Altarriba, que defensa la figura del pannier en la restauració i la cuina, ha creat i dirigeix també un taller gastronòmic del pa, únic al país.
La presentació es farà a dos quarts d’11 del matí i anirà a càrrec de Josep Puigdollers, president de la Llotja de Contractació i Mercat en Orígen de Vic, i la mateixa consellera. Llavors, es podrà seguir la ponència “Gestió forestal per a la conservació, aprofitament i preservació de la tòfona silvestre”, a càrrec de Sergi Garcia, investigador associat del Centre Estudis Ambientals del Mediterrani; Josep Alhama, secretari de la Associació de Tofonaires d’Osona i Berguedà; i Jordi Ardenuy, membre de la taula de preus de la tòfona a la Llotja de Contractació de Vic.
A dos quarts d'una està prevista la xerrada gastronòmica “El món de la tòfona i la nostra experiència”, a càrrec del cuiner amb una estrella Michelin Nandu Jubany. L'acte acabarà amb una degustació.
I sobre la una del migdia, membres del col·lectiu Osona Cuina faran una degustació i diversos maridatges amb tòfona negra. La mostra marcarà l'inici de les Jornades gastronòmiques de la tòfona d’Osona, que tindran lloc del 30 de gener al 14 de febrer, i on es podran degustar menús amb tòfona a diferents restaurants de tota la comarca.
La jornada també inclourà una mostra de productes amb tòfona amb una desena d'expositors comercials de productes gastronòmics. I tot l'acte serà retransmès en directe pel programa “La Primera Pedra” de RAC1, del conegut presentador Jordi Margarit.
Al llarg del matí, l'empresari manlleuenc Francesc Altarriba presentarà i oferirà degustacions amb la combinació de pa, tòfona i oli d'oliva verge en forma de mini panet. Altarriba, que defensa la figura del pannier en la restauració i la cuina, ha creat i dirigeix també un taller gastronòmic del pa, únic al país.
Nandu Jubany i Helena Garcia Melero, l'any passat a la mostra. Foto: Toni Carrasco