Romans es disculpa per unes paraules «desafortunades» vers els aturats de llarga durada

El regidor d’Ocupació de Torelló va dir que no estaven disposats a treballar

Redacció Osona.com
27 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:21h
Manel Romans
Manel Romans | Adrià Costa

Manel Romans. Foto: Adrià Costa


Manel Romans (CiU), regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Torelló, s’ha disculpat en el ple municipal d’aquest dilluns, 25 de gener, per les seves paraules a la darrera sessió plenària de 2015, quan va afirmar que "l'atur estructural  és el què, si ens deixem d'eufemismes, vol dir persones que no volen treballar, per dir-ho suaument".

Les declaracions van sorgir arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC, de suport a la creació de la prestació Garantia +55, en una proposta impulsada pel sindicat UGT adreçada a les persones de més de 55 anys en situació d’atur i que ja han esgotat la prestació per desocupació. El regidor republicà Jordi Casals va defensar la moció indicant que “és un problema real a Torelló”.

La proposta va prosperar gràcies als vots d’ERC, de la CUP i del PSC, mentre que Fem Torelló es va abstenir perquè “és un tema de gran complexitat i ens falten elements de judici” i CiU hi va votar en contra en considerar que la moció “no ajuda a combatre la xacra de l’atur. La solució no passa pels ajuts directes sinó per la creació de llocs de treball”, segons Romans. Fem Torelló i CiU formen l’equip de govern del consistori torellonenc.

En una nota emesa posteriorment, UGT d’Osona va lamentar les paraules de Romans, “menyspreant i insultant els aturats de llarga durada”. El sindicat l’hi va demanar una rectificació pública.

El grup municipal d’ERC, en un altre comunicat, també va criticar el “menysteniment” de Romans vers els aturats de llarga durada i es va afegir a la demanada d’una rectificació pública. En cas que no ho fes, demanava a l’equip de govern que es replantegés la seva continuïtat al càrrec.

I així ha estat: Romans s’ha disculpat i ha rectificat. El regidor ha dit que no es va explicar prou bé i ha admès que la frase va ser "desafortunada".
Arxivat a