Torelló destinarà 1,6 milions d'euros a la construcció de la sala polivalent

El ple dóna llum verda a la licitació de les obres, amb el vot favorable de tots els partits menys la CUP | A la sessió també es va aprovar un protocol de mesures contra la pobresa energètica

Redacció Osona.com
27 de gener del 2016
Actualitzat el 29 de gener a les 20:27h

El ple ordinari de l'Ajuntament de Torelló, el passat dilluns. Foto: Aj. Torelló


El ple de l’Ajuntament, va aprovar, aquest dilluns al vespre, la licitació de les obres de la sala polivalent, un pas més de cara a l’execució del futur equipament municipal. Al mateix temps es va aprovar la plurianualitat de la despesa, de manera que aquest 2016 s’hi destinarà el 61,1% de la despesa i l’any vinent el 38,8% restant.

La contractació de l’obra es farà mitjançant procediment obert, donant avantatge l’oferta econòmica més avantatjosa i aplicant-hi diversos criteris d’adjudicació. L’import total del projecte puja 1.644.070,85 euros. En tractar-se d’una obra plurianual, d’aquesta quantitat, 1.005.640 euros aniran a càrrec del pressupost 2016, mentre que els altres 638.430,85 euros correspondran al pressupost 2017. La proposta va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i Fem Torelló), ERC i el PSC, mentre que la CUP es va pronunciar en contra, ja que ho considera una despesa “desmesurada”.

On si hi va haver acord de totes les formacions va ser en una moció presentada per la CUP, que proposava obrir un debat públic, entre els grups polítics i la població, per valorar la millor forma de gestió del servei de subministrament d’aigua potable. Així, a la vista que el 2018 finalitza la concessió de l’empresa Sorea Torelló, al llarg d’aquest any es crearà una comissió d’estudi amb tècnics i representants polítics per estudiar aquest tema, i al mateix temps es farà un debat ciutadà en relació al model de gestió de l’aigua a Torelló.

La CUP també va portar al ple una altra moció, impulsada per l’AMI i l’ACM, de suport a la resolució del Parlament per iniciar el procés de creació d’un estat català independent en forma de república, i iniciar el procés constituent. El consistori, amb només el vot en contra del PSC, va acordar donar suport i adherir-se a la resolució.

Per altre cantó, el ple també va donar llum verd a un protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica, entre l’Ajuntament i les empreses subministradores d’electricitat, gas i aigua al municipi. L’objectiu d’aquest protocol és garantir el dret d’accés als subministraments d’aigua potable, gas i electricitat a les persones víctimes de la pobresa energètica.

En un altre punt de l’ordre del dia es va aprovar l’increment de l’1% -igual que els treballadors públics- de les retribucions i indemnitzacions dels càrrecs electes. La proposta va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern, mentre que ERC es va abstenir i el PSC i la CUP hi van votar en contra.
 

Nota de premsa del grup municipal d’ERC

Nota de premsa del grup municipal de la CUP

Arxivat a