Manlleu gaudeix d'una lluïda festa dels Tonis

El passant dels Tres Tombs finalitza en una plaça Fra Bernadí plena de gom a gom

Passant dels Tonis de Manlleu
Passant dels Tonis de Manlleu | J.M. Costa
Redacció Osona.com
25 de gener del 2016
Actualitzat el 26 de gener a les 8:21h

Passant dels Tonis de Manlleu. Foto: Josep M. Costa


La popular festa dels Tonis es va traslladar diumenge, 24 de gener, a Manlleu. El programa ja va viure alguns actes previs el passat cap de setmana, amb el pregó, a càrrec de Carles Garcia, antropòleg i director del Museu del Ter, el sopar informal i la cercavila dels traginers.

Diumenge, la festa dels Tonis va arrencar ben aviat, amb el tradicional esmorzar dels traginers al Mas Roca, a les 8 del matí. A les 10, missa solemne, cantada per la família Ramírez i benedicció de les cavalleries a l’església de Santa Maria. Tot seguit, es va celebrar el passant dels Tres Tombs, que va comptar amb l’acompanyament de la banda Riverter i els grallers i bastoners de Taradell. Les sardanes, amb la cobla Lluïsos, i el ball del ciri, en una plaça Fra Bernadí plena de gom a gom, van posar punt i final a un lluït programa.

 

Benedicció dels animals. Foto: Josep M. Costa

Com a complement, divendres i dissabte es va poder veure a l’Espai Rusiñol l’obra de teatre El Pla, una comèdia amb grans dosis d'humor produïda per HomedelSac produccions i Cia. Loropardos, i dirigida per David Ceballos.
 

Programa d'actes dels Tonis de Manlleu 2015

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Manlleu

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona


El passant dels Tonis de Manlleu, arribant a la plaça Fra Bernadí. Foto: Josep M. Costa

Arxivat a