El Consell Comarcal organitza cursos per a nouvinguts sobre Catalunya

L'acreditació serà necessaria per a determinats tràmits relacionats amb l'obtencio i renovació de permisos de residència

per Osona.com , 26 de gener de 2016 a les 08:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El material dels cursos per a nouvinguts. Foto: Consell Comarcal d'Osona


El Consell Comarcal d'Osona, conjuntament amb altres consells comarcals de Barcelona, ha elaborat un material de suport a l'aula per a la realització dels cursos de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, dins de la nova llei d'acollida de les persones estrangeres i nouvingudes a Catalunya.


Estructurat en cinc mòduls -Catalunya, serveis públics, tràmits d’estrangeria, espai públic i convivència i cultura catalana-, el material està dissenyat amb molts elements gràfics i visuals per facilitar el seguiment del curs.

L'objectiu dels cursos és donar a conèixer la societat catalana en totes les seves vessants perquè així els nouvinguts puguin potenciar la seva autonomia.


L'acreditació d'aquests coneixements, juntament amb els relacionats amb la llengua i els coneixements sobre el món laboral, serà necessària per a l’obtenció del certificat de primera acollida, valorable per a determinats tràmits relacionats amb l’obtenció i renovació de permisos de residència.

 

Participació