Els Mossos enxampen un ciclista circulant amb un «pedal»

L’home transitava per la carretera de Vic a Taradell amb una taxa d’alcohol que gairebé quadruplicava la permesa

Redacció Osona.com
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:08h
Els Mossos d'Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Vic van denunciar administrativament el passat 17 de gener un home, de 55 anys i veí de Roda de Ter, per conduir una bicicleta amb una taxa d’alcohol superior a la permesa (0,25 mg/l, la mateixa que el conductor d’un vehicle). El ciclista gairebé quadruplicava aquesta xifra: 0,98 mg/l.

Els fets van succeir el mateix dia, pels volts de les 17:40 hores, quan es va rebre una trucada al telèfon d’emergències 112 alertant que a la carretera B-520, direcció Vic, circulava un ciclista realitzant ziga-zagues. Agents dels Mossos van localitzar l’infractor, a l’altura del punt quilomètric 0,5 de la carretera B-520, entre Vic i Taradell, on una dotació del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) estava intentant atendre’l, ja que havia patit una caiguda lleu.

Els agents van comprovar que l’home, que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques, tenia dificultats per mantenir la seva pròpia verticalitat, es mostrava agressiu i rebutjava l’ajuda del personal sanitari i policial. Per aquest motiu, la patrulla va sotmetre el ciclista a les proves d’alcoholèmia i el va denunciar segons la llei de seguretat viària.

Finalment, la patrulla, juntament amb la dotació del SEM, va acompanyar al ciclista fins al seu domicili.