La Diputació de Barcelona promet més suport als petits municipis

El nou Pla Xarxa de Governs Locals vol continuar “apropant-se al territori” i a les persones

Aida Morales
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 12:33h

Presentació al Bages del Pla Xarxa de Governs Locals. Foto: DipuBcn.


Amb la voluntat de continuar “apropant-se al territori”, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha presentat, aquest dimarts, el nou Pla Xarxa de Governs Locals, una eina de cooperació local que donarà un “suport integral”, segons ha dit, a un territori tan divers com és el de la demarcació de Barcelona. 

Conesa ha exposat aquest Pla en un acte amb alcaldes del Berguedà, Bages i Moianès que s'ha celebrat al Consell Comarcal del Bages. En aquest, hi ha participat el vicepresident primer de la corporació, Dionís Guiteras; el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i els presidents dels consells comarcals del Bages i el Berguedà, Agustí Comas i David Font, entre d'altres. 

Durant la seva explicació, Conesa ha reconegut que Barcelona i la resta del territori són realitats “asimètriques”, de manera que, per actuar en les dues zones, calen un conjunt d'eines diferents i, sobretot, mantenir la paritat i la igualtat d'oportuntiats, tant en municipis grans com en petits. En aquest sentit, la Diputació ha remarcat que vol estar al costat de les persones i, per això, ha anunciat que donarà una major assistència local als petis municipis que, per qüestions demogràfiques o geogràfiques, compten amb unes característiques especials. En aquest punt, el Pla preveu una regulació específica per als petits municipis i els consells comarcals.

A més, segons ha informat, el Catàleg de Serveis d'aquest 2016 té una dotació un 7,5% superior a la del 2015, concretament, de 58,6 milions d'euros. Durant l'anterior mandat, la Diputació va atorgar als governs locals un total de 1.176 milions.