El 19è Cau de Bruixes de Centelles aposta fort pels espectacles al carrer

Aquest dissabte es faran una trentena d’actes diversos, relacionats amb l’esoterisme i la bruixeria | Enguany es repetirà la multitudinària concentració de bruixes i bruixots

Una parella de participants al rècord de bruixes i bruixots de l'any passat
Una parella de participants al rècord de bruixes i bruixots de l'any passat | A. Costa
Toni Carrasco
21 de gener del 2016
Actualitzat el 22 de gener a la 13:04h

Una parella de participants al rècord de bruixes i bruixots es fan un "selfie". Foto: Adrià Costa

 

El sempre polèmic escriptor i investigador arenyenc Jordi Bilbeny va ser l'encarregat enguany de fer el primer acte del 19è Cau de Bruixes de Centelles, el passat dissabte, 16 de gener. En una conferència sobre el seu darrer llibre, La sardana i la religió de les bruixes, va fer una documentada intervenció sobre els vincles d'un ball tan popular i tan nostre amb els costums ancestrals de les bruixes del país.

El Cau de Bruixes va continuar aquest dimarts, 19 de gener, amb la xerrada de l'expert en cultura popular Jan Grau, sota el títol Les bruixes, entre bones i malastrugues. I el divendres a la nit torna el ja tradicional sopar de bruixes amb l’Imma del Destí i el Bruixot Rebel.   

Però el dia fort de la festa serà com sempre el dissabte, 23 de gener, amb una trentena llarga d'actes, de forma ininterrompuda des de les 10 del matí fins ben entrada la mitja nit, tots ells gratuïts i bàsicament al carrer. Entre les novetats, aquest any figura la presència de diversos espectacles renovats i les actuacions dels músics medievals andalusos, els sevillans Treefolk, i la companyia teatral Dragons du Cormyr, de la ciutat francesa de  Marsella, amb dos dels seus millors muntatges de carrer. I també es torna a organitzar una concentració de bruixes i bruixots al carrer Sant Joan, animada per la colla de tabalers Batuka l'Olla de Santa Maria d'Oló. Cal recordar que l’any passat es va batre el rècord Guiness mundial de persones disfressades de bruixa.

La resta del programa es completa amb el Mercat Màgic, un espai de compra venda i intercanvi temàtic sobre esoterisme i altres arts relacionades amb un centenar de parades ambientades de forma temàtica; un Espai Esotèric on conèixer tècniques màgiques com tarot, oracle, lectura d'aura;  l’exposició "Centelles, vent, aigua, terra, foc i bruixes" o els espais ambientats com La Pista, el carrer Sant Antoni, el carrer Socós i el Call de les Puces.

A les 9 del vespre es procedirà al ja tradicional nomenament de la bruixa de l'any 2016 i tot seguit la disbauxa continuarà amb els correfocs dels Diables Cabrons i Bruixes de Centelles i els Diables Encendraires de Les Franqueses del Vallés. La festa es clourà amb la bruixa Imma del Destí i el ritual de neteja energètica a través dels quatre elements, sobre dos quarts d'11 de la nit. Durant la tarda està previst també fer un agermanament amb les bruixes de Viladrau.

La festa té un pressupost de 44.535,20 euros i uns ingressos previstos del Mercat Màgic d'uns 5.600 euros. El cartell ha estat realitzat per l'artista local Tere Roma i il·lustra el famós cercle de les bruixes, prop de la casa de colònies de Banyeres, a la falda del Puigsagordi. Una altra novetat  és el concurs fotogràfic organitzat pels instagramers osonencs a la xarxa social Instagram.
 

Programa d'activitats del Cau de Bruixes

Recull de galeries de fotos del Cau de Bruixes de Centelles


Centelles va aconseguir l'any passat el rècord Guinness de persones disfressades de bruixa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a