VÍDEO ÍNTEGRE Vic enregistra el tercer documental dedicat a la nit de Reis

La pel·lícula fa un repàs històric dels 73 anys de cavalcada | Aigües Vic ha finançat el documental amb 9.000 euros

1200_1452853824CAPTURA-PANTALLA-DEL-DOCUMENTAL
1200_1452853824CAPTURA-PANTALLA-DEL-DOCUMENTAL
Redacció Osona.com
18 de gener del 2016
Actualitzat el 19 de gener a les 8:00h

 

L'Ajuntament de Vic ha realitzat un nou documental, "Nit de Reis, la nit de tots", sobre la història de la cavalcada dels Reis d'Orient a la ciutat, que aquest any ha arribat a la 74a edició. La pel·lícula ja compta amb dos pel·lícules predecessores, una l'any 2009 amb el titol "Sempre Tornen" i un altra de l'any 2014, "La meva nit de reis".

El cost del documental "Nit de Reis, la nit de tots" sobre la cavalcada de Reis l'ha finançat integrament l'empresa Aigües Vic. Ha costat 9.000 euros més IVA.

Sinopsis del film

La ciutat de Vic rep cada any els Reis d’Orient, els quals sempre han tingut una rebuda multitudinària que ha culminat amb l’aparició de Ses Majestats al balcó de l’Ajuntament a les 9 del vespre.

El documental fa un repàs històric de les més de set dècades que engloba la desfilada dels Reis, passejant pels carrers de la ciutat, acompanyats dels seus patges i ajudants. La història de la cavalcada s’inicia a Vic l’any 1943 fins a l’actualitat. El 1985, TV3 va escollir la capital d’Osona per retransmetre en directe la primera cavalcada de reis.

En la narració cinematogràfica, per ajudar a la comprensió d’aquests 73 anys de cavalcada, s’han utilitzat fonts documentals d’un seguit de famílies vigatanes (Anguera, Coll, Da Pena...), que amb les seves imatges han nodrit l’audiovisual. El contingut també s’ha completat amb algunes de les seqüències dels dos curtmetratges anteriors, “Ells sempre tornen” i  “La meva nit de Reis”.

El documental està dirigit per Josep Maria Vinyeta, el guió és a càrrec d'Andreu Coll, la realització de Gen-Lock Vídeo i el mecenatge d'Aigües Vic.

Sempre Tornen (2011)

La meva nit de reis (2014)
 

El Rei Gaspar a la plaça Major de Vic. Foto: Josep M. Costa.

Arxivat a