Montse Ayats, nova presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana

L’osonenca vol una AELLC “dinàmica, moderna i que reflecteixi la vitalitat i diversitat del sector”

Montse Ayats
Montse Ayats | AELLC
Redacció Osona.com
13 de gener del 2016
Actualitzat el 17 de gener a les 10:04h

L’osonenca Montse Ayats és la nova presidenta de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana (AELLC), un càrrec que fins ara ocupava Albert Pèlach. El relleu ja estava contemplat en la candidatura conjunta que es va presentar el 2014. Així es va aprovar en la junta directiva de l’entitat, celebrada aquest dimarts, 12 de gener.

Montse Ayats és mestra i llicenciada en filologia catalana. Actualment és directora d'Eumo Editorial, empresa vinculada a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, on ha desenvolupat diverses tasques des que hi va entrar el 1991. És coautora de Primer Diccionari i Historia de l'edició a Catalunya, entre d’altres llibres.

"Volem una AELLC dinàmica, moderna, que reflecteixi  la vitalitat i diversitat del sector editorial català i treballarem tots junts per fer ho realitat", ha declarat Ayats en assumir el càrrec.

D’aquesta manera, la junta directiva de l’AELLC queda configurada, a més de Montse Ayats, per Enric Masllorens, Izaskun Arretxe i Joan Sala, vicepresidents; Josep Cots, Reina Duarte, Jordi Ferré, Josep Gregori, Toni Guiscafre, Isabel Martí, Lluís Pagès, Ilya Perdigó, Emili Rosales i Marc Sagristà, vocals; i Josep Lafarga, secretari de la junta i secretari general.

Ayats s’ha fixat, en la nova etapa que comença, millorar la comunicació (interna i externa) de l'AELLC, ampliar la xarxa de relacions i complicitats amb els diferents sectors de l'administració i la societat per contribuir a fer créixer els lectors en català, continuar treballant amb tots els gremis del sector (editors, distribuïdors, publicacions periòdiques, llibreters, autors, traductors...), recuperar el suport econòmic de les administracions que el sector editorial català tenia abans de la crisi, i treballar per fer créixer La Setmana, la principal activitat de visibilització de l'AELLC.
.
A gener de 2016 el nombre d'associats de l’entitat és de 93 empreses, la qual cosa representa el 95% del sector editorial català.
Arxivat a