Josep Vernis inaugura una exposició a Manresa

El pintor i escultor vigatà mostra la seva obra antològica

ManresaInfo.cat
13 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:50h

Inauguració de l'exposició de Josep Vernis a l'espai Plana de l'Om. Foto: AjM


La sala d'Exposicions de la Plana de l'Om de Manresa ha acollit la inauguració oficial de la mostra de l'artista vigatà Josep Vernis, un acte que ha comptat amb la presència de regidor de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, i el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña.

L'exposició antològica itinerant de Josep Vernis ja es va estrenar divendres passat i es pot visitar fins al proper dia 31 de gener, de dimarts a diumenge, de 6 a 9 del vespre.

Aquesta exposició s'emmarca dins de les activitats del programa Fem UVic-UCC Territori i es va presentar per primer cop l'octubre de 2014 amb motiu de la inauguració de l'Espai Josep Vernis del campus Miramarges de la UVic-UCC. Fins al moment ja s'ha pogut veure l'exposició a Granollers i a Manlleu.

Un artista d'una trajectòria llarga i fructífera

Josep Vernis és un artista osonenc format a l'Escola de Belles Arts de Barcelona. Membre destacat del projecte universitari de Vic des de la seva fundació, ha estat professor d'Educació Artística a l'Escola de Mestres d'Osona i a la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic des de l'any 1977 fins al 2005.

 

Cartell de l'exposició. Foto: UVic-UCC

Pintor i escultor molt reconegut, ha exposat a Catalunya i a diversos països del món. A la ciutat de Vic destaquen les pintures murals de la sala de plens del Consell Comarcal d'Osona, de l'Auditori de l'Edifici El Sucre i de la Sala Verdaguer del Casino; l'escultura Ícar al carrer Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals; i la façana de la Casa Furriols a la rambla del Carme.

La mostra, comissariada per la professora del departament de Comunicació de la Universitat de Vic, Anna Palomo, pretén destacar el compromís estètic i social de l'artista, a més de mostrar la seva multidisciplinarietat, la voluntat d'afrontar el risc i la seva independència de modes i tendències. A l'exposició es recull tant treball pictòric com escultòric de l'artista. De Vernis se'n destaca el seu compromís estètic i social, transmès a través d'un llenguatge expressiu amarat d'esperit crític.
Arxivat a