VÍDEO de l'espectacular bòlid que va creuar Catalunya

El fenomen es va poder veure dijous des del Montseny

per Nació Digital, 2 de gener de 2016 a les 07:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un espectacular bòlid es va poder veure des de bona part de Catalunya aquest dijous a l'entorn de dos quarts de nou del matí. Vint-i-quatre hores després, es va publicar un vídeo a partir de les imatges captades des de l'Observatori de l'Ebre.

Un bòlid és una pedra que, quan entra en contacte amb l'atmosfera es consumeix i es desfà abans d'arribar a la terra, i provoca un efecte visual espectacular. S'ha apuntat que hauria pogut caure al Parc natural dels Ports però, tanmateix, no s'ha pogut confirmar. En cas que hagués impactat a la superfície terrestre es tractaria d'un meteorit.


El registre de la bola de foc ha estat realitzat des de l'Observatori de l'Ebre per la doctora Estefania Blanch (Universitat Ramon Llul/CSIC) en el marc d'un projecte científic de seguiment continu d'aquests fenòmens celests dirigit pel doctor Josep M. Trigo de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC) en el marc de la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits.
 

 

Arxivat a:
Societat, bòlid, astronomia
Participació