Les notícies més llegides del 2015 a Osona.com

Salut, tren, eleccions municipals, meteorologia i successos, amanits amb algunes xafarderies i la trompada d'un conseller, marquen l'actualitat de l'any a Osona

Nevada al castell de Montesquiu
Nevada al castell de Montesquiu | Adrià Costa
Redacció Osona.com
30 de desembre del 2016
Actualitzat el 03 de gener del 2016 a les 21:39h
La notícia “Matí de caos al tren” publicada el 5 de maig, ha estat la notícia més llegida pels lectors d’Osona.com durant l’any 2015. Aquest dia, una avaria a l’estació barcelonina de la Sagrera va provocar greus incidències en el servei de la línia de Rodalies.
 
La segona notícia més llegida és “La trompada de Felip Puig en una fàbrica de Manlleu triomfa a la xarxa”, publicada a la secció de Selecció TV del nostre diari. El conseller, en una visita a Osona, va caure d’una moto de proves, la qual cosa va provocar un munt de reaccions a Internet.

El podi el completa una notícia de successos, però alhora divertida: “Pateix una punxada al mig de Vic i canvia la roda per la d'un cotxe aparcat”. Els fets van passar a les sis del matí, a la rambla del Passeig.

L'idili de Santi Serra amb la neboda de Silvio Berlusconi, a la premsa italiana

Una notícia de xafarderia ocupa la quarta posició: “El festeig entre Santi Serra i Nicole Berlusconi sacseja la premsa del cor italiana”. Santi Serra, cara visible de Sercam Shows (Roda de Ter) i especialista en doma artística, va ser notícia a la premsa del cor italiana per la seva relació amb Nicole Berlusconi, neboda de Silvio Berlusconi, de 26 anys.

La llista, en la posició del 5 al 9, entra en el seu component més tràgic, amb un llistat de notícies de successos, la majoria molt greus: “Un veí de Manlleu mor a Bracons en un xoc frontal entre un cotxe i un camió”, “Diversos conductors denuncien apedregaments a la C-17 a l'alçada de la Garriga”, “Dues treballadores d'una empresa de Vic moren en l'avió estavellat als Alps francesos”, “Un conductor de Torelló begut desinfla les rodes del cotxe per treure el cep dels Mossos” i “Una veïna de Torelló de 18 anys mor en un accident de trànsit a Besalú”.

Per acabar, la desena posició l’ocupa una notícia vinculada a les eleccions municipals del mes de maig: “Els bombers de Vic troben de mal gust la campanya del seu company Dòniga”. L'alcaldable socialista per Vic, Benjamí Dòniga, bomber de professió, va utilitzar en la seva propaganda electoral unes impactants imatges de vídeo de bombers rescatant víctimes d'accidents de trànsit i d'esfondraments, i també lluitant contra violents incendis forestals. Als seus companys no els va fer massa gràcia.

Per seccions

En l’apartat de Municipis, a més de la notícia anterior, també va tenir un gran ressò la valoració final de les eleccions municipals celebrades a Osona: “ERC trepitja els talons a CiU a Osona, mentre PxC desapareix del mapa”.
 

Timelapse video. El mural del "27S" i les 4 barres a la plaça major de vic. Gràcies a tots els motoristes que heu vingut per assistir a la VI manifestació independentista en moto i també a la ANC de Vic per fer que sigui un èxit!

Posted by Motards Independentistes on Jueves, 10 de septiembre de 2015


A Política, la notícia més llegida va ser. “Espectacular «time lapse» del mosaic de les motos independentistes a Vic". Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'Associació de Motards Independentistes, conjuntament amb l'ANC Vic, van organitzar la sisena manifestació en moto de l'Onze de Setembre. La iniciativa va incloure un gran mosaic a la plaça Major, que va mostrar la inscripció 27-S,

En la secció de Societat, a més de la notícia del caos del tren, destaquen tres apunts de temàtica molt diversa. En primer lloc, una notícia de l’àmbit de la salut que va generar molta polèmica: “Un pediatre de Torelló a una pacient: «Aquí se habla en español. ¿Porque estamos en España, no?». Una veïna de Torelló va denunciar que el pediatre del CAP de la població li va exigir de males maneres parlar en castellà en una visita amb la seva filla. També va tenir molt ressò una notícia de meteorologia, “Una petitat nevada genera problemes al Collsacabra, el Moianès i el Montseny”. I una necrològica, “Mor Llucià Guiteras a l'edat de 57 anys”. El finat, veí de Manlleu, era molt conegut a la comarca per les seves col·laboracions en diversos mitjans de comunicació.

La nevada al castell de Montesquiu. Foto: Adrià Costa
 

Eleccions Municipals 2015 a Vic. Foto: Adrià Costa


En Espectacles, gran quantitat de lectors va optar per dos reportatges de Toni Coromina, dedicats a estrelles musicals emergents de la comarca: “El folk intimista de Joana Serrat travessa fronteres” i “Obeses, un grup de culte que fuig de la frivolitat comercial”.

En Vida Social, també va tenir un gran impacte: “Zuckerberg, Shakira i Piqué sopen junts en un restaurant de Nandu Jubany”. El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, va aprofitar la seva estada a Barcelona, en el Mobile World Congress, per sopar amb la cantant Shakira i el futbolista del Barça Gerard Piqué, al restaurant Petit Comitè de Barcelona, propietat del cuiner osonenc.

Per últim, en la secció d’Economia, el més llegit va ser: “El concessionari de Land Rover a Vic, multat amb 114.852 euros per fixar preus”.
 

Joana Serrat. Foto: Adrià Costa