El Consell Comarcal aprova un pressupost de 21 milions d'euros

Els números per al 2016 tiren endavant amb el vot en contra de la CUP, l’únic partit que està a l’oposició

Redacció Osona.com
26 de desembre del 2015
Actualitzat el 31 de desembre a les 14:49h
El Consell Comarcal d’Osona va aprovar aquest dimecres, 23 de desembre, el pressupost per al 2016, que puja 21.249.784 euros. La xifra és lleugerament inferior a la de l’any passat perquè en el primer any de legislatura no hi consten les subvencions per inversió que arribaran de la Diputació de Barcelona, via Xarxa de Concertació o també per inversions PUOSC  de la Generalitat de Catalunya, inversions que, fetes les meses de concertació i concedides les subvencions, s’incorporaran directament al pressupost durant l’any, segons va explicar Manel Romans, responsable de l’Àrea d’Hisenda, en la darrera sessió plenària. Es preveu que les inversions del Capítol VI siguin d’un valor de 5.800.000 euros destinats a l’abastament d’aigua potable o al pagament d’obres executades a través del PUOSC.

Pel que fa al pressupost corrent, però, l’augment és d’un 3,5%, que significa 550.000 euros més respecte al del 2015, de manera que es consolida un discret però continuat creixement pressupostari, lluny encara dels pressupostos aprovats abans de l’any 2011, just abans de la crisi econòmica i la disminució dràstica dels recursos provinents de la Generalitat.

El pressupost preveu un augment d’ingressos finalistes, provinents del Fons de Cooperació, que es destinaran a la gestió de noves depuradores, a diferents projectes en l’àmbit de l’ensenyament, a programes del SOC i a majors recursos per serveis socials.

Al mateix temps, el Consell Comarcal d’Osona va aprovar el pressupost de l’Organisme Autònom de Recaptació Comarcal d’Osona així com dels òrgans adscrits a l’ens, el Consorci d’Osona de Serveis Socials, que puja a 1.168.669 euros, i el del Consorci per la gestió de residus urbans d’Osona, amb un import de 13.130.900 euros.

D’altra banda, Romans va comentar que el Capítol I, de retribucions, representa un 12% del pressupost corrent i el 88% restant es destina a la prestació de serveis o execució de programes. Romans va informar igualment que la normativa estatal aquest any permet un augment de l’1% de les retribucions del personal.

El pressupost va ser aprovat pels 28 consellers comarcals de l’equip de govern presents a la sala de plens. Hi van votar en contra els dos consellers de la CUP que, al marge de felicitar l’equip de govern pel poc endeutament del Consell i per la contenció de la despesa, van argumentar el vot en contra qüestionant l’externalització de serveis, els sous i dietes dels consellers i l’enfocament que es dóna a la gestió de residus. Segons el portaveu de la formació, Eudald Rifà, caldria destinar més recursos a eliminar la contaminació en origen més que a la gestió en si mateixa.

Romans i el mateix president del Consell Comarcal, Joan Roca, van justificar l’externalització de serveis dient que el model d’empresa mixta pel que sempre ha apostat el Consell Comarcal ha estat positiu. I pel que fa a les dietes i sous de consellers de govern, la despesa en conjunt és de les més baixes si la comparem amb altres consells comarcals, van argumentar. En l’últim tema, la gestió de residus, van apuntar que amb la construcció del Centre de Tractament de Residus no es feia altra cosa que aplicar la normativa europea.

La CUP també va comentar de passada que els recursos destinats a serveis socials podrien ser més elevats, a la qual cosa Joan Carles Rodríguez, responsable de l’àrea, va dir que aquesta serà una de les grans línies de treball del mandat i que el repte és que els recursos disponibles arribin a la gent que realment ho necessita.
Arxivat a