Vic estrena el tercer documental dedicat a la nit de Reis

El film fa un repàs històric dels 73 anys de cavalcada | La presentació, oberta al públic, es farà el 3 de gener

Redacció Osona.com
27 de desembre del 2016
Actualitzat el 29 de desembre a les 14:17h
El rei Melcior, arribant a la plaça de Vic
El rei Melcior, arribant a la plaça de Vic | Adrià Costa

Arribada del Rei Melcior a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Vic ha realitzat un nou documental, “Nit de Reis, la nit de tots”, sobre la història de la cavalcada dels Reis d’Orient a la ciutat, que enguany arriba a la 73a edició. El consistori ja ha editat dos films vinculats amb aquesta nit màgica, un el 2009 i un altre l’any passat.

El documental es presentarà en primícia el diumenge 3 de gener a les 12 del migdia a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, amb entrada lliure. Hi seran presents persones vinculades a la cavalcada que ja té molts anys d’història i arrelament a la ciutat.

Sinopsis del film

La ciutat de Vic rep cada any els Reis d’Orient, els quals sempre han tingut una rebuda multitudinària que ha culminat amb l’aparició de Ses Majestats al balcó de l’Ajuntament a les 9 del vespre.

El documental fa un repàs històric de les més de set dècades que engloba la desfilada dels Reis, passejant pels carrers de la ciutat, acompanyats dels seus patges i ajudants. La història de la cavalcada s’inicia a Vic l’any 1943 fins a l’actualitat. El 1985, TV3 va escollir la capital d’Osona per retransmetre en directe la primera cavalcada de reis.

En la narració cinematogràfica, per ajudar a la comprensió d’aquests 73 anys de cavalcada, s’han utilitzat fonts documentals d’un seguit de famílies vigatanes (Anguera, Coll, Da Pena...), que amb les seves imatges han nodrit l’audiovisual. El contingut també s’ha completat amb algunes de les seqüències dels dos curtmetratges anteriors, “Ells sempre tornen” i  “La meva nit de Reis”.

El documental està dirigit per Josep Maria Vinyeta, el guió és a càrrec d’Andreu Coll, la realització de Gen-Lock Vídeo i el mecenatge d’Aigües Vic.
Arxivat a