Música clàssica de luxe al Cirvianum de Torelló

L'Orquestra Filharmònica de Lemberg oferirà el concert de Nadal d'enguany, el 29 de desembre

Redacció Osona.com
24 de desembre del 2015
Actualitzat el 26 de desembre a les 19:36h
L'Orquestra de Lemberg
L'Orquestra de Lemberg | Promocional

Imatge promocional de l'Orquestra Filharmònica de Lemberg. Foto: Teatre Cirvianum


El teatre Cirvianum organitza el tradicional concert de Nadal, el pròxim 29 de desembre, a partir de les 21:00 hores. La vetllada musical anirà a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de Lemberg (Ucraïna), amb la direcció de Yuriy Holota i Tetyana Zhuravel com a soprano, que interpretaran obres de primer ordre de Mozart, Strauss, Bizet, Txaikovski o Brahms.

Es tracta d'una orquestra ucraïnesa que captiva el públic amb el seu ampli repertori. És destacable la seva inclinació per la literatura concertística clàssica i romàntica, que no dubta a afrontar obres desafiants de músics contemporanis.

Al maig de 1998 el director suís Gunhard Mattes va participar en el Festival Internacional de Cultura a Lemberg on va dirigir a la Filharmònica de l’Acadèmia de Música durant l’actuació final del certamen. Mattes es va trobar amb un grup de joves músics amb talent i altament motivats, obligats a desenvolupar la seva professió sota unes condicions extremes. Els instruments llogats eren gairebé impracticables i molt pocs joves eren capaços d'adquirir el seu propi instrument. No disposaven d’espais d'assaig i els músics havien d'assajar a les escales i als soterranis i subsistir amb beques insuficients per viure.

Mattes va decidir formar una orquestra a Lemberg amb el propòsit d’animar els joves músics i al mateix temps assegurar-los la subsistència. Amb l’ajuda de les donacions espontànies d’amics i coneguts suïssos i el suport de la Fundació Gebauer, Mattes va ser capaç d’aconseguir els instruments que necessitava per a fundar l’Orquestra del Festival de Lemberg.

Actualment, l'Orquestra de Lemberg, composta per 53 músics, actua amb regularitat com una orquestra jove que desprèn confiança. Els seus nombrosos enregistraments en CD han rebut una gran acollida en el panorama de la música clàssica.
 

Compra d'entrades per al concert

Arxivat a