La Diputació de Barcelona protegirà una espècie d'orquídia poc comuna a Osona

La planta està afectada per les obres de la carretera de la Fullaca

per Redacció Osona.com, 24 de desembre de 2015 a les 08:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Trobada entre Jordi Fàbrega i Albert Palou. Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona protegirà una espècie d'orquídia poc comuna i d'interès que creix als vorals de la de la carretera BV-5251, carretera de la Fullaca, a Osona, davant el projecte d'ampliació d'aquesta via. El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, així ho ha comunicat al president del Grup Naturalista d'Osona, Albert Palou, amb qui es va reunir dimarts a la tarda.


El futur projecte d'eixamplament d'aquesta carretera que transcorre pels municipis de Sant Sadurní d'Osormort i Viladrau, de la qual és titular la Diputació de Barcelona, semblava una amenaça per a aquesta rara planta. Per aquest motiu, la Diputació de Barcelona prendrà les mesures pertinents per protegir aquesta espècie d'orquídia, de la qual n'hi ha un centenar d'exemplars.

 

L'orquídia afectada. Foto: Diputació de Barcelona

En aquesta reunió, Fàbrega ha explicat que abans de començar les obres s'informarà el Grup de Naturalistes d'Osona i se senyalitzarà i es posaran tanques a tot el perímetre de la zona habitada per aquesta espècie d'orquídia, de manera que durant els treballs no s'envaeixin aquests terrenys ni es malmetin els exemplars existents.


En una visita prèvia en aquest territori, ja s'havia determinat que el traçat de la futura carretera afectava a la zona situada més a l'est i ombrívola i que en aquesta zona no s'havia detectat cap exemplar d'aquesta espècie d'orquídia poc comuna i d'interès però no protegida.

Conveni amb la Universitat de Vic


El diputat Jordi Fàbrega ha anunciat també que des de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat es treballarà per fer un conveni entre la Diputació de Barcelona, la Universitat de Vic i el Grup de Naturalistes d'Osona per preservar la biodiversitat a l'entorn de les carreteres que la Diputació té a la comarca d'Osona.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació