Joan Riera Claret relleva Antoni Molas com a degà del Col·legi d'Advocats de Vic

El nou degà fa més de 20 anys que pertany a la Junta de Govern de l’ens | És un dels fundadors de la colla castellera Sagals d’Osona i secretari municipal de Muntanyola

Joan Riera Claret, el primer per l'esquerra, en un acte del Col·legi d'Advocats de Vic
Joan Riera Claret, el primer per l'esquerra, en un acte del Col·legi d'Advocats de Vic | Col·legi d'Advocats de Vic
Redacció Osona.com
24 de desembre del 2015
Actualitzat a les 15:48h

El Col·legi d’Advocats de Vic va renovar el passat dimarts, 22 de desembre, part de la seva junta, tal com fixen els estatuts. Pel càrrec de degà, l’assemblea va escollir Joan Riera Claret, que substitueix Antoni Molas Casas, que ha estat en el càrrec durant vuit anys. Joan Riera ha estat més de 20 anys a la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Vic, primer com a bibliotecàri-comptador i fins dimarts com a diputat primer.

Durant tota la tarda, 143 advocats van exercir el seu dret vot, per escollir els càrrecs de degà, bibliotecari-comptador, diputat primer i diputat tercer, que renova la meitat de la Junta de Govern de l'ens. Cal tenir en compte que alhora de fer l’escrutini, els vots dels advocats que exerceixen es compten com a dos vots, en canvi, els del que no exerceixen només compten com a un.

Al càrrec de degà s’hi van presentar dues candidatures: Joan Riera va obtenir 234 vots i Josep Rosell, 50. Com a diputada primera va ser escollida Susanna Illamola, amb 245 vots, mentre que Albert Font en va tenir 41. En l’elecció a diputat tercer hi va haver un empat a 144 vots entre Marta Matavera i Judit Pou, essent escollida finalment aquesta darrera. Per últim, el càrrec de bibliotecari-comptador va ser per a Pere Rius, amb 122 vots, mentre que  Susanna Espinosa en va obtenir 117 i Jordi Pla, 42.

Qui és Joan Riera Claret?

Joan Riera Claret té 56 anys i va néixer a Camprodon. Viu a Vic des de 1988 i té quatre fills. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, exerceix com a col·legiat del Col·legi d’Advocats de Vic des de l’any 1986, entitat de la que n’és membre de la Junta des de 1992, primer com a bibliotecari i fins dimarts com a diputat primer, en successives reeleccions.

Riera és director de l’Escola de Pràctica Jurídica Joan Dou i Blancafort, del Col·legi d’Advocats de Vic i delegat–representant del Col·legi a la Mutualidad General de la Abogacia i a Alter Mútua, Mútua dels Advocats de Catalunya, des de 1993. També representa el Col·legi a la Comissió de Català del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, des de 1993. Finalment, és secretari interí de l’Ajuntament de Muntanyola des de 1988.

En l’àmbit de lleure, destaca com un dels fundadors de la colla castellera Sagals d'Osona, el 1997, com a vocal, tresorer i actualment com a vocal de la junta directiva, responsable dels temes jurídics i de les relacions institucionals. També és membre de la junta directiva de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya des de l'any 2008, com a secretari de l’entitat.
 

Antoni Molas ha estat vuit anys al càrrec de degà. Foto: Col·legi d'Advocats de Vic

Arxivat a