Roser Reixach presenta a Prats el seu llibre «La Trencadansa»

L’obra va rebre el premi Rafael Tudó de l’Esbart Català de Dansaires

Redacció Osona.com
24 de desembre del 2015
Actualitzat a les 8:07h
Presentació a Prats
Presentació a Prats | Joan Parera

Presentació del llibre «La Trencadansa de Prats de Lluçanès» , de Roser Reixach. Foto: Joan Parera


L'antropòloga i fundadora del Solc Roser Reixach Brià de Prats de Lluçanès, va presentar dissabte, 19 de juliol, a Prats de Lluçanès el seu llibre La Trencadansa. L’obra va rebre l’any passat el premi Rafael Tudó. El guardó el convoca l'Esbart Català de Dansaires amb l'objectiu de donar a conèixer treballs sobre la dansa tradicional a través de les obres premiades.

L’acte es va fer a Cal Bach a les 12 del migdia. A més de l’autora, hi van intervenir Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya; Jordi Bartolomé, president de l’Esbart Català de Dansaires; Montserrat Garrich, vocal d’arxiu i de la biblioteca de l’Esbart Català de Dansaires; i Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès.

La Trencadansa és un estudi sobre la història i l'evolució d'aquest ball de Prats de Lluçanès a partir del segle XIX. L'obra repassa elements com la festa major dedicada a sant Vicenç, el costum que envolta el ball, la música, la indumentària i la coreografia de la dansa, que s'il·lustren amb imatges i documents municipals. Del llibre, destaca l'extensa campanya d'entrevistes que l'autora ha fet als vilatans de Prats que han tingut relació amb la Trencadansa.