Sant Tomàs millora les competències laborals dels discapacitats

La Caixa aportarà 35.000 euros per a dos projectes

Redacció
23 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:32h

Signatura del conveni entre l'Obra Social la Caixa i Sant Tomàs. Foto: Sant Tomàs


L'Obra Social la Caixa i l'Associació Sant Tomàs han signat un conveni pel qual l'entitat bancària farà dues aportacions econòmiques per millorar i desenvolupar els projectes Implica't i Service Design.

El projecte Implica't té com a finalitat millorar les competències i recursos personals de les persones amb discapacitat intel·lectual que estan participant en processos de formació i recerca de feina. L'Obra Social la Caixa hi aportarà 11.250 euros.

Serà a través de l'ús d’una applicació per a mòbil on les persones podran informar-se i gestionar la seva pròpia agenda en ofertes de feina, tutories i altres informacions relacionades amb l’àmbit de la formació i el treball.

Per altra banda, es formarà a un grup de persones que ja estan treballant perquè actuïn com a “companys de suport”, és a dir, perquè donin suport als seus companys que estan en processos de formació o recerca de feina, aportant la seva experiència positiva per aconseguir la inserció laboral.

El segon projecte, Service Design de Tac Osona, rebrà 24.000 euros. Aquesta iniciativa prioritza instaurar nous suports humans i tecnològics a més d'un procés de preparació més ampli per als treballadors amb discapacitat, analitzant les capacitats de cadascú, per tal d'assolir la seva correcta adaptació abans de la incorporació a un lloc de treball. Per desenvolupar-lo, s'utilitzarà el “service design”, el qual permet millorar les metodologies alhora d’aplicar els suports.
Arxivat a