Francesc Homs entra al Congrés i Carme Sayós se'n queda fora

El taradellenc és l’únic osonenc que obté l’escó de diputat

Pere Pratdesaba
21 de desembre del 2015
Actualitzat el 22 de desembre a les 10:08h
Francesc Homs i Artur Mas, al Museu Marítim, aquest diumenge
Francesc Homs i Artur Mas, al Museu Marítim, aquest diumenge | Josep M. Montaner

El taradellenc Francesc Homs, com a cap de llista de Democràcia i Llibertat a la demarcació de Barcelona, és l’únic osonenc que ha entrat al Congrés, després de les eleccions generals d’aquest diumenge, 20 de desembre. La formació hereva de Convergència ha obtingut un resultat minse a la circumscripció, amb quatre diputats, quan el 2011 amb CiU en va obtenir nou. Amb aquest resultat, es queda fora la centellenca Carme Sayós, que anava de número 9 a la candidatura, i que perd així l’escó que va tenir a la darrera part de la passada legislatura, llavors amb CiU.

La resta d’osonencs tenien molt complicat entrar, ja que estaven en llocs simbòlics. Qui s’hi ha acostat més ha estat Margarida Fité, que anava de número 16 a la candidatura d’En Comú Podem, formació que ha guanayt a la demarcació, amb nou diputats.

Els altres osonencs  no tenien cap possibilitat: Josep Paré, número 16 a la llista del PSC; Rosa Altimiras, 29 d’ERC, i Jesús Cañas i Francisco Rivas, que anaven de suplents al Senat pel PP. Destacar que Unió Democràtica, que s'ha quedat sense representació, no aportava cap osonenc a la seva candidatura.