Picabaralla a Manlleu per una polèmica subvenció al Fes-te Jove

El PSC critica que l’equip de govern hagi subvencionat el Casal Boira Baixa amb 9.000 euros per a begudes alcohòliques | Els joves qualifiquen la denúncia d’”atac barroer”

Redacció Osona.com
18 de desembre del 2015
Actualitzat el 22 de desembre a les 8:16h
El Cantabars, un dels actes del Fes-te Jove
El Cantabars, un dels actes del Fes-te Jove | Joan Parera

Cantabars 2013. Foto: Joan Parera


Polèmica a Manlleu per una subvenció de l’Ajuntament de Manlleu atorgada al Casal Boira Baixa, per dedicar a la Fes-te Jove. El grup municipal del PSC va destapar el cas en el ple del passat dimarts, en l’apartat de preguntes. La picabaralla ha continuat a les xarxes socials, tal com us reproduïm a sota.

A la sessió plenària, el PSC va demanar a l’alcalde, Àlex Garrido (ERC), si estava assabentat que el seu equip de govern havia justificat una subvenció atorgada al Casal Boira Baixa per un import total d’11.000 euros, entre els quals 8.560,61 que es van destinar a begudes alcohòliques, segons constava a les factures que va mostrar. L’alcalde va respondre que ho desconeixia.

El PSC Manlleu, en un comunicat posterior, manifesta el seu “absolut suport a la Fes-te Jove de Manlleu, a tots els que hi participen i hi col·laboren”, però critica “la falta de cura de l’equip de govern en l’atorgament de subvencions i la manca absoluta de control i justificació que s’ha de donar fins al darrer dels cèntims que gestionen”. Els socialistes consideren que “en cap cas es pot justificar una subvenció pública amb factures de compra de begudes alcohòliques sense fer la més mínima autocrítica”.

Marta Moreta, al seu Twitter ha atiat encara una mica més al foc, atacant directament a Garrido: “L'Ajuntament de Manlleu subvenciona 9.000 euros en begudes alcohòliques al Casal Boira Baixa i l'alcalde no en tenia ni idea”. A més, el PSC ha penjat el comunicat amb la factura inclosa al seu Facebook.

La reacció dels organitzadors del Fes-te Jove no s’ha fet esperar i han penjat un altre comunicat, també al seu Facebook, que permet la signatura d’adhesions. El col·lectiu es declara “perplex” pels “atacs barroers” del PSC, qüestionant el destí de la subvenció que reben i que representa “una petita part del cost total de Fes-te Jove”. I afegeixen: “Totes les persones que organitzem la festa i tots els col·lectius que hi col·laboren ho fan de manera totalment altruista i desinteressada, i, quan hi ha hagut beneficis, s’han destinat a la Fes-te Jove de l’any següent”. I conclouen: “Fa anys que treballem mesures preventives per un consum responsable d’alcohol i en contra d’actituds sexistes i violentes”.

El Fes-te Jove està format per una quinzena de col·lectius, que organitzen més de 30 activitats durant els dies de la festa major. Algunes de les seves propostes són el Gran Bingo, la Caminada Nocturna, el CircArt, el Cantabars, els Jocs Tontos, els 296 de Manlleu, el concurs d’arròs, el 3x3, concerts, la sardinada…
 

COMUNICAT del PSC Manlleu:Al darrer ple, el PSC Manlleu fa fer una intervenció al consistori municipal denunciant que...

Posted by PSC Manlleu on viernes, 18 de diciembre de 2015
 

COMUNICAT de la Comissió Fes-te Jove en relació als atacs rebuts:Ja fa gairebé 15 anys, un grup de joves de Manlleu va...

Posted by Fes-te Jove Manlleu on viernes, 18 de diciembre de 2015
Arxivat a