Jaume Palau debuta a la duríssima Titan Tropic amb un meritori 33è lloc

Jaume Palau i Pep Terradellas | Jaume Palau
Redacció Osona.com
18 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:29h
L'equip Fitness Vic–AutosuministresMotor, integrat per Carles Onyós, Pep Terradellas i Jaume Palau, han participat en la primera edició de Titan Tropic a Cuba. Es tracta d'una duríssima cursa de BTT, amb un recorregut total de més de 450 km i uns 6.500 metres de desnivell positiu. La prova consta de sis etapes, una de les quals és el pròleg. Jaume Palau, tot i patir alguns problemes d'orientació, va ser l'únic de l'equip que va acabar la cursa, en 33a posició.

Aquesta prova nova ha estat creada per RPM Events (els organitzadors de la mítica Titan Desert), en un ambient tropical, el qual pot fer estralls en la duresa de la cursa, tant pel que fa a recorregut, com a les temperatures i humitat, a part del risc de pluges i ruixats. En total hi han participat 140 ciclistes dels quals només 102 l'han acabada, per les dures condicions, amb moltes zones de fang i aigua.

A la primera etapa, el diumenge 6 de desembre, amb una recorregut de gairebé 85 km, en un tram enfangat i amb vassalls profunds, un ciclista va tocar Carles Onyós i el va fer caure. A causa de l'accident es va trencar la clavícula esquerra i es va haver de retirar, passant després pel quiròfan.

A la 3a jornada, considerada l'etapa reina, amb 117 km i més de 2.100 metres de desnivell positiu, va ser Pep Taradellas qui va patir un accident al quilòmetre 15. En un canvi de pendent, amb un petit rierol, la seva bicicleta va impactar fort amb la roda del participant que el seguia i va caure. D'aquesta manera, la roda posterior va quedar inservible i Taradellas va patir fortes rascades i cops. L'osonenc va ser traslladat al campament per ser atès per l'equip mèdic. Finalment, va poder continuar les dues últimes etapes amb una roda posterior nova.

Aquest dia, Jaume Palau va arribar en la 26a posició a la general i tercer sènior, obtenint així la seva millor classificació. En aquesta etapa, a part de trobar molt fang, es varen travessar cinc rius, alguns dels quals, amb aigua fins al pit.

Els vencedors de la cursa van ser Diego Tamayo de Colombia i Olga Anabel Echenique de Cuba. Jaume Palau es va classificar en 33a posició absoluta i 4t en la categoria sènior amb un temps de 21h 51’ 22” .