Les farmàcies catalanes cobren 213 milions dels 330 pendents

El pagament arriba després que el Ministeri espanyol d'Hisenda pagués dimecres el FLA extraordinari a la Generalitat

Nació Digital
17 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:29h

Foto: Adrià Costa

Les farmàcies catalanes han cobrat aquest dijous 213 milions d'euros a través del FLA extraordinari pagat ahir pel govern espanyol i que correspon a les factures d'agost i setembre. Encara hi ha pendent, però, la factura d'octubre que ascendeix a 117,8 milions.

El president del Consell de Col·legis de Farmàcies de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha lamentat que el "comptador del deute" encara no estigui a zero tot i l'ingrès del FLA. En aquest sentit, ha assenyalat que si no es produeix el pagament pendent el 5 de gener, el deute acumulat tornarà a ser de dos mesos. Un situació que "evidenciaria" que "la problemàtica" que s'arrossega des de fa quatre anys no s'ha solucionat, ha conclòs Dalmases.

És per aquest motiu que els farmacèutics seguiran amb la campanya de sensibilització que van iniciar el novembre per reclamar que s'eixugués el deute.

El Ministeri espanyol d'Hisenda va pagar dimecres a la Generalitat 3.000 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) extraordinari del 2015, en comptes dels 3.034 milions previstos. L'organisme espanyol ho va justificar assegurant que estan "comprovant factures" i va explicar que el pagament d'aquests 34 milions d'euros no es farà efectiu fins d'aquí uns dies.