La Diputació i la Generalitat aposten per l'administració digital als petits municipis

El conveni preveu l’impuls de la metodologia e-SET als ajuntaments de menys de 5.000 habitants

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2015
Actualitzat a les 16:35h
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, com a presidenta del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), han signat aquest migdia un conveni per tal de promoure l’administració digital als petits municipis. En concret, els dos ens col·laboraran per a l'impuls de la metodologia e-SET als ajuntaments de menys de 5.000 habitants, en especial als 94 municipis de la demarcació que en tenen menys de 1.000.

Després de l'acte, Mercè Conesa ha manifestat que “hem signat un conveni per donar possibilitat als ajuntament més petits a tenir accés als models d'administració digitals”. D'altra banda, Borràs ha explicat que, no només cal arribar als municipis petits a través de l'eina, sinó, també, “posant els mitjans perquè aquesta eina sigui de fàcil ús”.

A través d'aquest conveni, la Diputació de Barcelona donarà suport tècnic, econòmic i material als ajuntaments que decideixin implementar aquesta metodologia i, alhora, permetre'n un ús regular.

El pla d'implantacions previst comença amb una fase inicial, amb un número reduït d'implantacions; compta amb una segona fase d'extensió, que es concretarà en funció dels resultats de la primera fase; i, en darrer lloc, la de consolidació, que permetrà estabilitzar les solucions tecnològiques adoptades al llarg del procés.

El servei e-SET està impulsat per l'AOC i combina una metodologia de treball amb un conjunt de solucions d'administració electrònica. També s'aspira a que les administracions locals puguin compartir un sistema de treball estàndard que sumi recursos, redueixi costos i enforteixi les xarxes de col·laboració, fet que ha de permetre oferir un millor servei públic.

És per aquest motiu que la implantació del servei e-SET permet millorar la seguretat i la satisfacció dels treballadors públics, optimitzar el temps de les tasques diàries del personal administratiu, fer accessible als tècnics i als responsables polítics municipals tota la documentació des de qualsevol lloc i, incrementar la comunicació electrònica entre els ajuntament i els ciutadans. També permetre acostar els equips de govern a la ciutadania, fet més transparent la seva tasca i aprofitar més bé els recursos públics locals.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona treballa per aplicar polítiques d'innovació tecnològica en l'àmbit municipal, oferir un suport específic al petit municipi i impulsar el servei e-SET prioritzant els municipis de menys de 1.000 habitants.

Actualment, aquest servei ja es troba desplegat en 19 municipis del país, tres dels quals a la comarca d’Osona: Gurb, Tavèrnoles i el Brull.