Una vaga de Rodalies aquest divendres agreujarà el caos pel robatori de coure

Els serveis mínims seran del 66% en hores punta i un 33% la resta de la jornada

Nació Digital
17 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:30h

Usuaris de Rodalies a l'estació del Clot-Aragó. Foto: Adrià Costa


Al robatori de cable de coure de dimecres -que encara provoca retards a les línies de Rodalies R2 nord, R8 i R11- s'hi afegirà aquest divendres un nou motiu de complicacions a la xarxa de trens: una jornada de vaga. El Ministeri espanyol de Foment i el Departament d'Empresa de la Generalitat han decretat els serveis mínims del 66% entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que la resta de la jornada el servei serà del 33%.

La vaga està convocada pel sindicat CGT per la reforma laboral ferroviària i busca incidir en la negociació del conveni col·lectiu que firmarà aviat.

Què passarà a les línies afectades pel robatori del cable?

Les línies R2, R11 i R8 afectades pel robatori de coure d'aquesta setmana no es veuran afectats per la protesta perquè la vaga es va convocar abans de l'afectació i els serveis mínims es fixen sobre el servei habitual. Tanmateix, Renfe estima que els trens de les línies R2 i R11 poden incrementar el seu temps de viatge en una mitjana de 30 minuts a causa dels fets de dimecres.

Pel que fa a l'R8, la línia circularà només al tram Martorell-Cerdanyola Universitat. Els passatgers del tram Mollet-Granollers Centre s'hauran de desplaçar caminant fins l'estació de Montcada i Reixac-Manresa ubicada a la línia R4/R7. No es prestarà servei complementari d'autocars.

Llarga distància

Pel que fa a la mobilitat dels passatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat es garantirà amb un servei del 72%, mentre que els serveis mínims d'Avant seran del 63%.
 

Horaris de trens en la jornada de vaga aquest divendres (de R1 a R8)

Horaris de trens en la jornada de vaga d'aquest divendres (de R11 a R16 i regionals)
 

Punt del robatori de coure a la xarxa de Rodalies. Foto: ACN

Documents