El Consorci Hospitalari de Vic assegura que mai ha utilitzat pròtesis de Traiber

La institució obre una investigació a tres dels seus metges, imputats en el cas Innova per rebre comissions, per detectar si han infringit el codi ètic mèdic en la seva activitat privada

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2015
Actualitzat el 19 de desembre a les 20:10h

Luís Márquez, propietari de Traiber, a l'esquerra, dies després de ser posat en llibertat pel jutge. Foto: Laia Solanellas / DelCamp.cat


El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha emès un comunicat aquest migdia on, després d’haver revisat tots els registres i la facturació des de l’any 2005, assegura que mai ha utilitzat cap pròtesi de la marca Traiber, ni en la seva activitat pública ni en la privada. Aquesta empresa tampoc ha estat proveïdor del CHV, ni de pròtesis ni de cap altre tipus de material, afirma la nota.

La  notificació sorgeix després que el jutge Diego Àlvarez de Juan imputés 60 persones més en el cas Innova, la majoria, metges de diferents centres mèdics del país, acusats d'haver cobrat comissions per haver receptat i instal·lat pròtesis de Traiber. Àlvarez va aixecar aquest dimecres el secret de sumari de part de la peça 4 del cas, que investiga la corrupció sanitària i política a Reus.

Entre aquests metges imputats, segons consta al sumari, n'hi ha quatre de l'Hospital Universitari de Vic, tots cirurgians ortopèdics: Jose A. Mellado Navas, Joaquim Rodríguez Miralles, Xavier Clos Busquets i Ramón Clos Molina. Des del CHV, però, s’ha informat a Osona.com que Xavier Clos Busquets no forma part de la plantilla del centre, com els altres tres.

Les pròtesis d'aquesta marca reusenca, segons sembla, no serien de bona qualitat i en alguns casos fins i tot sense el registre sanitari corresponent. Després de la denúncia d'una extreballadora de l'empresa, el 30 d'octubre de 2014, el jutge va decidir precintar l'empresa.

Malgrat no haver utilitzat cap pròtesi de Traiber, “i sempre respectant la presumpció d’innocència per davant de tot”, el CHV ha decidit obrir una investigació interna sobre l’activitat que mantenen els seus tres metges imputats en centres aliens al CHV, per “garantir que s’ajusta al codi ètic i als principis deontològics que han de respectar estrictament tots els professionals de la institució”.
 

Més informació, des de ReusDiari.cat

Arxivat a