Alfred Bosch treu en campanya l'emotiva història d'un vigatà de la lleva del biberó

El republicà traspassa a Gabriel Rufián una cinta republicana que va portar un soldat a la batalla de l’Ebre | L’actual regidor de Barcelona l’ha portada durant quatre anys a Madrid

La cinta republicana, embolcallant el carnet de diputat d'Alfred Bosch
La cinta republicana, embolcallant el carnet de diputat d'Alfred Bosch | J.M. Gutiérrez
Isaac Meler, Pere Pratdesaba
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:14h

ERC va celebrar el dissabte passat, 12 de desembre, el seu acte central de campanya per a les eleccions espanyoles del 20 de desembre al pavelló italià de Montjuïc, a Barcelona. A excepció de Joan Tardà, hi van participar totes les patums del partit, com Oriol Junqueras, Marta Rovira, Alfred Bosch i Gabriel Rufián.

Jonqueras va cloure l’acte amb una encesa intervenció. Tot i això, Esquerra va tenir moments per a tot, en un veritable acte de gran format, amb un miler de cadires plenes i on l'escenari era, més aviat, digne d'un concert de rock. El personatge de la història per a la distensió va ser, ni més ni menys, un vigatà.

Al començament del míting i després de l'actuació del grup terrassenc Sense Sal, Alfred Bosch va passar el relleu a Gabriel Rufián en la representació de Catalunya al Congrés espanyol. I ho va fer entregant-li una cinta d’una bandera republicana amb molta història.

L’any 2011, Bosch, actual regidor de l’Ajuntment de Barcelona, es passejava per la plaça Major de Vic, juntament amb Rovira, en un acte de campanya per a les eleccions espanyoles. De sobte, se li va adreçar un avi vigatà de 90 anys i li va lliurar la cinta republicana. Una cinta que havia portat sempre el seu germà, que havia combatut i mort al front de la Guerra Civil espanyola, amb la lleva del biberó, i que havia participat, entre d’altres, a la duríssima batalla de l’Ebre.

Bosch es va negar a rebre tan preuat regal, però davant la insistència de l’avi, que l’havia guardada durant tots aquests anys, el va acceptar. Amb una condició: si sortia elegit diputat al Congrés, com així va ser, lligaria la cinta al seu carnet de diputat i la portaria a sobre tota la legislatura.

Així ho va fer. Bosch, en un moment emotiu del míting, va fer el traspàs a Rufián, que a partir d’ara serà l’encarregat de vetllar per la cinta republicana. L'avi que li va lliurar la cinta ja no ho podrà veure perquè ha mort durant aquesta legislatura.
 

Més informació de l’acte central d’ERC a Barcelona
 

Gabriel Rufián, abans de començar l'acte. Foto: J.M. Gutiérrez

Arxivat a